Annonce

Henning Rasch fremviser sin opladervogn

Sådan fik skole styr på elevernes iPads


Teknisk serviceleder Henning Rasch fremstillede selv en prototype på en vogn, som i dag gør hverdagen lettere for skolelærerne på Hald Ege Skole i Viborg.

Annonce

Henning Rasch er 52 år og uddannet skibstømrer og bygningskonstruktør. Han har siden 2006 arbejdet som teknisk serviceleder på Hald Ege Skole i Viborg Kommune. Niels Åge Skovbo

Af Jakob Melgaard
Journalist

Annonce

- Hvad var problemet?

Læs også: Højere grundløn for alle: Her er slutresultatet for medlemmer i Teknik- og Servicesektoren 

"Skolen fik alle de her iPads, og i starten havde eleverne dem med hjem. Men det gav en masse skader, som skolen skulle udbedre, og derfor besluttede man sig for at beholde dem på skolen. Så var det skolens ansvar, at de var ladet op og klar til brug. Og så spurgte jeg, om jeg ikke skulle prøve at komme med en løsning," siger teknisk serviceleder Henning Rasch.

- Hvad gjorde du så?

"På værkstedet lavede jeg en prototype. Det var fire hjul under en plade med nogle hylder og nogle sider. Bare lige nogle gamle hjul, en masonitplade, og hvad vi ellers havde liggende. Virksomheden, der laver inventar til vores skole, fik prototypen,og så gav de os en tegning, som vi rettede til, og så bestilte vi vognen. Og det har fungeret lige siden."

- Slet ingen problemer?

Læs også: Dagplejer: 'Vi skal turde snakke om børns skærmvaner'

"Vi har haft vognene i et halvt år, og bortset fra lidt småting i starten har der ikke været noget siden. Det er sjovt, det ikke er mere udbredt, for det fungerer 100 procent. Min bedre halvdel arbejder på en anden skole, og de har samme problemstilling, og hun siger, at de godt kunne bruge en løsning som vores."

- Og vognen sparer også tid?

"Ja, læreren henter vognen, eleverne tager selv deres iPad, og når de sætter den tilbage på vognen, sætter de selv ledningerne til. Det behøver læreren ikke at tænke på. Læreren skal bare sætte vognens strømstik til, når den er kørt på plads. På den måde sparer vognen både tid og sikrer, at vi har styr på alle vores iPads."

Værd at vide om Hennings iPad-oplader

  • Hald Ege Skole har nu 12 vogne, som er i brug dagligt.
  • Henning Rasch brugte omkring en halv dags arbejde på den originale prototype.
  • Vognen kan let skilles ad, hvis man skal udskifte en oplader, som ligger i et hulrum under bunden.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev