En gammeldags vaffelis til hele familien er efterhånden en dyr luksus, der kan mærkes i budgettet efter ferien.
Hvis du bokser med økonomien efter sommerens mange udgifter, er der heldigvis hjælp at hente.
Det siger Lars Møller Michaelsen, der er teamleder i FOA-medlemmernes egen bank, PenSam Bank.
Han fortæller, at de største udfordringer ofte rammer dem, der har taget et forbrugslån til at dække uforudsete udgifter.
”Så kan det være svært at betale pengene tilbage, hvis man i forvejen har et uoverskueligt overblik over sin økonomi. Det er ofte noget, folk skammer sig over, men vi er her for at bryde tabuet,” siger Lars Møller Michaelsen.
Ifølge ham er det er vigtigt, at man kontakter sin bank, hvis man føler, at økonomien ikke hænger sammen. Det bliver nemlig nemmere, hvis man får hjælp til et bedre overblik over sine udgifter og indkomster.
”Det kan virke uoverskueligt, for det tager tid at forstå sin egen økonomi. Problemet er, at mange bruger flere penge, end de i virkeligheden har. Det kan faktisk være et chok, når først man ser det sort på hvidt,” siger Lars Møller Michaelsen.
Her er de gode råd
Når man finder ud af, hvordan man bruger sine penge, kommer den svære del – nemlig at finde de steder, hvor der kan spares.
Derfor kommer Lars Møller Michaelsen otte gode og enkle råd til dig, der gerne vil skabe lidt mere luft i budgettet.
Man skal ikke blive helt modløs, hvis man synes, det lyder hårdt at skulle spare på alle hverdagens glæder.
”Du kan sagtens stadig gå i biografen, spise bland-selv-slik og købe pizza en fredag aften, så længe du overvejer, hvor ofte du gør det, og hvad du gerne vil prioritere. Det vigtigste budskab er, at du ikke skammer dig over din økonomi,” siger Lars Møller Michaelsen.
Du kan læse mere på
PenSams hjemmeside, hvor du også finder deres eksempel på et budgetark.