Annonce

Talent 100

Hyldest til årets velfærdstalenter: ”I fortjener det her. Ingen grund til ydmyghed i dag”


Onsdag var FOA og PenSam for 6. år i træk gået sammen for at hylde Velfærdens Talent 100. En dag fyldt med glæde og anerkendelse for de nominerede.

Annonce

Vinderne af Velfærdens Talent 100 modtog deres hyldest i Fællessalen på Christiansborg. Stine Andersen

Af Stine Birgitte Andersen
Journalist

Annonce

Der var kø foran indgangen til Christiansborg, da de 100 nominerede til Talent 100 onsdag skulle samles for at fejre velfærdsfagene og deres egen triumf. En dag, der skulle handle om deres gode arbejde, men også om hvordan man kan forbedre velfærdsfagene – både nu og til fremtiden.

Og det var et tætpakket program, der lå for dagen, da årets konferencier Abel Aziz Mahmoud bød velkommen fra scenen i Fællessalen på Christiansborg.

Nominerede fra flere velfærdsfag

I salen var der placeret stole, som alle de nominerede, sammen med deres pårørende eller kolleger, havde taget plads på. De 100 udvalgte nominerede velfærdstalenter, kommer fra alle egne af landet og fra mange forskellige velfærdsfag.

Det talte blandt andet portører, husassistenter, social- og sundhedshjælpere og -assistenter samt elever, pædagogassistenter og -medhjælpere og ambulancereddere. Og det var tydeligt, at dét at være nomineret var en stor ære for dem alle.

”Det gør mig sindssygt stolt, og jeg er megaglad for at blive anerkendt.”

”Det er en kæmpe ære og et kæmpe skulderklap.”

Sådan lød bare nogle af de reaktioner, talenterne udtrykte over nomineringen.

Særligt ’glad’ og ’stolt’ var ord, der gik igen hos flere af dem, som Fagbladet FOA talte med. Og de spændte nominerede sad fra klokken 12 klar til at modtage deres hyldest og ventede på, at programmet for dagen rigtig skulle tage sin start.

Et program der både stod på taler fra administrerende direktør ved PenSam, Torsten Fels, samt fra næstformand i FOA, Thomas Enghausen.

Desuden var der oplæg fra både den tidligere vinder af Talent 100 og repræsentant fra FOA Ungdom, Malik Kallio, samt et oplæg af Socialdemokratiets Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen og Børne- og Undervisningsordfører Astrid Krag.

Hver især havde de 100 nominerede modtaget et diplom, og halvvejs gennem programmet, kunne Malik Kallio officielt lykønske dem med titlen som årets Velfærdstalenter. En titel som Malik selv ved, hvor meget betyder, da han var blandt de nominerede sidste år.

”Jeg har fået en ny faglig selvtillid og faglig stolthed,” fortalte han til alle de nykårede talenter.

Og den faglige selvtillid og stolthed er noget Nikolaj Husted på 32, som var en af de nominerede i år, allerede kan mærke.

”Jeg har det godt med den her anerkendelse. Når jeg lukker øjnene og mærker efter, føles det godt indeni.”

Han mener desuden, at man burde anerkende hinanden meget oftere.

”Vi er ikke gode nok til at anerkende hinanden i arbejdet. Og det burde vi. For det giver en masse mentalt og glæde. Derfor skal vi huske at pege mere på den faglige stolthed,” siger han og tilføjer betydningen af, at rosen kommer fra kollegerne.

”Jeg tror helt sikkert, at når det kommer fra kolleger, så tror man på, at det man gør, har en mening.”

Velfærdsjobbene holder samfundet oprejst

I år havde mere end 400 sendt en nominering ind, hvoraf 100 var blevet udvalgt. Og i bedømmelsen, der blev foretaget af et dommerpanel bestående af repræsentanter fra FOA og PenSam, var det den skriftlige begrundelse af den nomineredes faglighed, der spillede ind på afgørelsen.

Og det er netop den faglighed, de bliver rost for, som de skal holde fast i og være stolte af, slog Thomas Enghausen fast fra scenen i salen.

”Hvad ville der ske, hvis I ikke mødte på arbejde i morgen? Forestil jer et samfund uden jer. Det ville bryde sammen. Vi er dybt taknemlige for jeres arbejde og den indsats, I gør,” sagde han.

Samme pointe kom fra Torsten Fels, direktør i PenSam, der i sit oplæg forsikrede talenterne om, at det, de nu havde vundet, var noget, der var værd at være stolt af.

”I skal rette ryggen. I skal nyde det og tage det fuldt og helt til jer. I fortjener det. Der er ingen grund til ydmyghed i dag”.

Dagen forsatte med dialog mellem talenterne og Abdel Aziz Mahmoud om de frustrationer de møder, men også de positive historier fra arbejdspladsen. Der var også sat tid af til, at talenterne kunne snakke med flere af de politikere, der var mødt op, om emner som rekruttering, fastholdelse, faglig anerkendelse og andre ting, der var på sinde.

Undervejs var der også gjort tid til fællesbilleder og utallige klapsalver, indtil programmet hen mod eftermiddagen nåede sin ende, hvor talenterne med deres diplom i hånden og en goodiebag over armen kunne vende hjem med en ny flot titel til CV’et.

For at blive nomineret til Talent 100-prisen kræver det, at man arbejder inden for et af FOAs områder, og at man er under 36 år.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev