Annonce

Camilla Pedersen og Tanja stiller op til valg som sosu-formand

To kvinder ønsker at stå i front for FOAs Social- og Sundhedssektor


Den næste formand for FOAs Social- og Sundhedssektor bliver en kvinde. Det står klart efter, fristen for at stille sit kandidatur til rådighed udløb, og to kvindelige kandidater havde meldt sig. Du kan blive lidt klogere på dem her.

Annonce

Da fristen for at stille op som formand for FOAs Social- og Sundhedssektor udløb, havde Camilla Pedersen (tv.) og Tanja Nielsen (th.) meldt deres kandidatur. Presse

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Annonce

Når Torben Hollmanns afløser som formand for Social- og Sundhedssektoren skal findes på et ekstraordinært årsmøde i sektoren 6. december, vil to kvinder kæmpe om posten.
 
Det drejer sig om Tanja Nielsen, 48 år og sektorformand for Social- og Sundhedssektoren samt Kost-Servicesektoren i FOA Midt- og Vestjylland samt Camilla Pedersen på 31 år,  faglig sekretær i FOA Social- og Sundhedsafdeling.
 
Begge brænder for faget og har både uddannet sig til social- og sundhedshjælpere først og siden assistenter.
 
Begge brænder også for det faglige arbejde og har tidligt i deres karrierer påtaget sig tillidshverv.
 
For Tanja Nielsen vil posten som formand efter eget udsagn være en naturlig udfordring at gå efter.
 
”Jeg har arbejdet 20 år i marken og været tillidsrepræsentant lige så mange år. Jeg har været næstformand og sektorformand og siddet i vores lokale bestyrelse. Jeg sidder i den centrale sektorbestyrelse og i forhandlingsudvalget og i Hovedbestyrelsen nu.
Jeg er klar til at tage det næste trin,” siger hun.
 
Desuden har hun et ønske om at fortsætte det arbejde, hun har været med til at igangsætte som bestyrelsesmedlem i den centrale sektorbestyrelse.
 
”Arbejdet med psykiatriplanen, en sundhedsreform og en ældrelov skal holdes i kog. Og jeg tror min force er, at jeg har været med i maskinrummet, og derved kan jeg gribe bolden efter Torben. Jeg har meget erfaring og har opnået gode resultater i min afdeling lokalt. Og så er jeg som person tillidsskabende og god til at danne relationer. Og jeg er både vedholdende og udholdende,” siger hun.
 

Læs også: Sosu til Lars Løkke: Besparelser vil koste menneskeliv

Camilla blev fagligt aktiv i FOA ungdom og har siden været optaget af arbejdsvilkår og af FOAs medlemmers hverdag. Hun har ligeledes siddet i Hovedbestyrelsen, været tillidsrepræsentant og siddet i afdelingsbestyrelsen. Og hun har desuden siddet i byrådet i Gladsaxe for Socialdemokraterne. Når hun selv skal sætte ord på, hvorfor hun stiller op, siger hun:
 
”De kommende år står vi overfor mange svære dagsordener, en ældrepleje med mangel på personale, en psykiatri som har været underprioriteret længe og et sundhedsvæsen som slet ikke kan følge med. Når medlemmerne oplever, at deres vilkår er hårde, har de brug for en tydelig FOA stemme, som de kan se sig selv i. Og når beslutningerne er svære, skal politikerne vende sig mod FOA. På de to punkter ligger min styrke, derfor stiller jeg op.”
 
Og så er hun ikke bange for at ytre sine holdninger:
 
”Jeg har af mange omgange haft meninger om vores fag og blandet mig i den offentlige debat,” siger Camilla Pedersen.
 

Mød kandidaterne

De to kandidater skal på præsentationstur rundt i landet, hvor de delegerede har mulighed for at møde dem, inden de til sektorårsmødet 6. december skal vælge den nye kandidat.
 
 
Torben Hollmann forlod posten til fordel for et job som centerchef for sundheds- og ældreområdet i Næstved Kommune. Her begyndte han 1. november.

Her kan du møde kandidaterne

Datoerne for møderne er:
 
9. nov. Region Sjælland (FOA Vestsjælland, afd. Slagelse) 
14. nov. Region Syd (FOA Odense) 
22. nov. Region Hovedstaden (FOA Forbund) 
29. nov. Region Midt (FOA Midtjylland, Viborg afd.) 
30. nov. Region Nord (FOA Nordjylland, Aalborg) 
 
Møderne bliver afholdt som fyraftensmøder fra klokken 17.00 - ca. 19.00.
Det vil også være muligt at deltage via Teams.
+

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev