Annonce

Tidlig pension: Nu kan du søge om udbetaling


Hvis du har opnået ret til tidlig pension, kan du søge om pengene nu. Fra 1. oktober har Udbetaling Danmark nemlig åbnet for, at man kan søge om opstart til tidlig pension fra nytår.

Annonce

Fra 1. oktober kan du søge om udbetaling af tidlig pension, hvis du vel og mærket har opnået retten til at gå på tidlig pension.  Colourbox

Af Malin Schmidt
Journalist

Annonce

Ind til nu har man kunnet søge om retten til at gå på tidlig pension. Og fra 1. oktober kan de første, der går på tidlig pension fra efter nytår, også søge om pengene.

Udbetaling Danmark kontakter dig tre måneder før, du kan starte på udbetaling om tidlig pension, hvorefter du har mulighed for at søge. Det gør du digitalt ved at gå ind på dette link på borger.dk, senest to måneder før det tidspunkt, hvor du ønsker den tidlige pension udbetalt fra. 

Læs også: Kend din ret: Sådan får du tidlig pension

Hvis ikke du har modtaget brevet fra Udbetaling Danmark, kan du ikke starte udbetalingen. 

Læs også: Lovforslag: Tidlig pension skal foran i Rigsarkivets kø

Behøver ikke at bruge retten

Hvis du ikke har fået din afgørelse endnu, og der er mindre end tre måneder til, at du kan starte, så skal du søge om at få den udbetalt senest to måneder efter, at du har modtaget din afgørelse. 

I det tilfælde kan du have ret til at få udbetalt tidlig pension med tilbagevirkende kraft. 

Læs også: Kirsten søgte og fik tidlig pension: “Jeg er så lettet”

Selv om du har fået ret til at gå på tidlig pension, behøver du ikke at bruge retten. I det tilfælde kan du lade være med at søge om udbetaling af pengene. 

Hvis du har ansøgt om tidlig pension og har fået at vide af Udbetaling Danmark, at du skal finde yderligere dokumentation for din arbejdsmarkedstilknytning ved hjælp af Rigsarkivet, kan der være hjælp på vej. Beskæftigelsesministeriet har nemlig fremsat et lovforslag, der skal reducere de 9 til 12 måneders ventetid i Rigsarkivet og skal sikre, at ansøgere får hurtigere hjælp. 

Har du brug for mere viden om tidlig pension, så kan du læse mere her.

Kilde: borger.dk   

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev