Annonce

Halsnæs borgmester Steffen Jensen

Tema: Coronavirus

Kommuner belønner ansatte for indsats under corona


Slagelse Kommune har mødt kritik for at give deres ledere en ekstra uges ferie som tak for indsatsen under coronakrisen, mens øvrige ansatte får chokolade. I blandt andet Tårnby, Halsnæs og Hillerød har man valgt at belønne alle medarbejdere.

Annonce

I Halsnæs Kommune har borgmester Steffen Jensen været med til at beslutte, at alle ansatte i år får muligheden for at vælge en gave i stedet for at give forskellige belønninger, som man har set i andre kommuner.  Pressefoto

Af Anja Skov Granerud
Journalist

Annonce

Coronakrisen har været hård for mange ansatte i kommunerne rundt omkring i landet. Mange har i foråret og sommeren ydet en ekstra indsats for at få det hele til at hænge sammen, og det belønnes på forskellige måder ude i kommunerne. 

Læs også: Vrede blandt ansatte: Ledere belønnes med en ekstra uges ferie - selv får de lidt chokolade

En tak for indsatsen
I Tårnby Kommune har de for eksempel valgt at give alle ansatte 300 kroner til en gaveshop, hvor de selv kan vælge en gave. Borgmester Allan S. Andersen (S) forklarer, at gaven er en tak for den ekstra indsats under corona-situationen. 

”Både ledere og ansatte har fået det samme som tak. Pengene kommer fra en engangsbevilling fra kommunens kassebeholdning,” siger han. 

Han fortæller, at reaktionerne har været positive.

”Reaktionerne har været meget positive hele vejen rundt. Udvalget af gaver, man har kunnet vælge imellem, har været bredt og kvaliteten god, så alle har kunne finde en gave, de syntes om. Det er blandt andet med til at gøre, at de føler sig anerkendt,” forklarer han. 

I Halsnæs Kommune har man valgt at genindføre julegaverne til alle ansatte. Borgmester Steffen Jensens (S) forklarer, hvorfor det netop er blevet prioriteret i år.

”Helt generelt synes jeg, det er vigtigt at anerkende det arbejde, de ansatte udfører – både i hverdagen, men også under corona-epidemien, hvor jeg har været meget imponeret over alle ansatte i kommunens indsats. Derfor vil vi gerne vise en taknemmelighed for den kæmpestore indsats” siger han. 

Ligesom i Tårnby Kommune har de givet et beløb, hvor de ansatte selv kan vælge en gave fra en hjemmeside. På den måde får alle noget, de er glade for, siger borgmesteren.

”Det har været rigtig vigtigt for mig at finde pengene i budgettet til at anerkende alle ansatte i kommunen – fra ledere til rengøringsassistenter, fordi alle yder en indsats hver dag,” siger han. 

Han tilføjer, at udgiften er tilføjet til budgettet fremadrettet, så de ansatte i Halsnæs Kommune kan se frem til flere gaver i fremtiden.  

I Varde Kommune har de også valgt at benytte julen som en anledning til at sige en ekstra tak for indsatsen. Her kan alle ansatte se frem til en større julegave i år, fortæller kommunaldirektør Mogens Pedersen.

”Vi har valgt at hæve rammen på julegaverne til alle ansatte i kommunen fra 300 kroner til 500 kroner. Det er så op til den enkelte institutionsleder at finde en passende gave for det beløb,” siger han. 

Og selvom det altså er igennem julegaverne, at takken gives, så er der tale om en ekstra tak for den særlige indsats under coronakrisen. 

”Vi har valgt at finde pengene, fordi der ikke er en eneste ansat i kommunen, der ikke på en eller anden måde har mærket til coronaens konsekvenser. I alt fra ældreplejen til de administrative opgaver har man oplevet nye krav til arbejdet på baggrund af coronaen,” siger Mogens Pedersen. 

I Hillerød Kommune er løsningen en lidt anden. Her har de valgt at give arbejdspladserne 100 kroner pr. person til et arrangement for de ansatte. Kommunens borgmester, Kirsten Jensen (S) forklarer, at pengene er bevilget særligt til anerkendelsen af medarbejderne. 

”Det er meget vigtigt for byrådet at sige tak til medarbejderne. De allerfleste har skulle arbejde på en anden måde, end de plejer, og end de nogensinde havde forestillet sig, at de skulle arbejde, og vi synes, at den professionelle og imødekommende indstilling hos medarbejderne var prisværdig,” siger hun. 

Den ekstra anerkendelse er værdsat ude på arbejdspladserne. 

”Vi har fået gode tilbagemeldinger om anerkendelse og mulighed for en opmuntring til arbejdspladsen. Kollegaskabet er værdsat og savnet i denne tid,” siger Kirsten Jensen.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev