Annonce

Social- og sundhedshjælper taler med ældre kvinde

Fleksibel arbejdstid på vej i landets største kommune


Alle medarbejdere i Købehavns Kommune får mulighed for selv at bestemme, om de vil op eller ned i tid, hvis et nyt forslag bliver vedtaget.

Annonce

31-årige Pia Egbo er social- og sundhedshjælper i Københavns Kommune og en af dem, som har hævet sit timetal fra 30 til 35 timer, efter at pilotprojektet er trådt i kraft. Med en lille ny på vej kan det imidlertid blive nødvendigt at gå ned i tid igen på et tidspunkt, skriver Berlingske Tidende. Scanpix/Ida Marie Odgaard

Af Signe Højgaard
Journalist

Annonce

Samtlige medarbejdere i Københavns Kommune skal i fremtiden have mulighed for at skrue op eller ned for deres arbejdstid. Det mener sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF), som i februar vil stille forslaget i Borgerrepræsentationen, og flere partier giver udtryk for, at forslagets takter er interessante. Det skriver Berlingske Tidende.

Københavns Kommune kan dermed blive den første herhjemme, som indretter et fleksibelt arbejdsliv for mere end 45.000 medarbejdere.

”Tid er bare et enormt stort gode, og det kommer det også til at være i fremtiden. Jeg tror, at den medbestemmelse og fleksibilitet, der er i at have indflydelse på sin egen arbejdstid, sikrer medarbejderne større arbejdsglæde, arbejdsgiveren mere dedikerede medarbejdere, og gør det mere interessant at søge stillinger i Københavns Kommune,” siger Ninna Thomsen Berlingske Tidende.

Kommunen er i forvejen i gang med et pilotprojekt i en hjemmepleje og sygeplejegruppe, hvor medarbejderne har fået mulighed for at gå op eller ned i tid efter eget ønske.

Læs også: Coronarengøring i dagplejen: Hver anden har overarbejde

Mere end hver fjerde deltager i pilotprojektet (28,8 procent) har svaret, at de er interesseret i at gå op eller ned i tid mod en tilsvarende løntilpasning. Tre ud af fire (74,2 procent) svarer, at muligheden for at lave en aftale om ændringer af arbejdstiden i høj eller meget høj grad har betydning for deres jobtilfredshed.

31-årige Pia Egbo er social- og sundhedshjælper i Københavns Kommune og en af dem, som har hævet sit timetal fra 30 til 35 timer, efter at pilotprojektet er trådt i kraft. Med en lille ny på vej kan det imidlertid blive nødvendigt at gå ned i tid igen på et tidspunkt, og den fleksibilitet nyder hun:

Muligheden for at skrue og op ned betyder, at jeg får noget fleksibilitet ind i mit liv, og det letter min hverdag. Nu venter jeg mig igen, og alt afhængigt af, hvordan det nye barn er, og hvordan det bliver at være en familie med to børn, kan det være, at jeg skruer ned igen, men det må tiden vise, siger hun til Berlingske Tidende.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev