Annonce

Publikum på Sjølund Festival synger med til en koncert.

Nu kan besøgende til konkurstruet festival ånde lettet op


Sølund Festival, som er verdens største festival for mennesker med nedsat funktionsevne, er reddet.

Annonce

I år inviterer Sølund Festival til en brag af en fest, med kunstnere som blandt andet Benjamin Hav & Familien, Birthe Kjær, Lis Sørensen og mange flere. Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

Af redaktionen
Journalist

Annonce

Fire dage tog det.

Mens politikere har stået klar på stribe med tilkendegivelser om opbakning, så er det en indsamling, der er startet af iværksætteren Jonathan Løw, der nu har reddet Sølund Musik-Festival i år.

Målet var 250.000 kroner, og det er nu nået. 
 
 
”Jeg har netop talt med ledelsen af festivalen, som jeg jo bare hjælper som frivillig udefra, og indsamlingen har rundet de 275.000 kroner i donationer. Vi har altså indsamlet mere end målet, hvilket er fuldstændig fantastisk og overvældende,” skriver han.

Han fortæller, at blandt andre kulturminister Jakob Engel Schmidt fra Socialdemokratiet, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen fra Moderaterne og Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard også fra Socialdemokratiet er blandt de toneangivende politikere, som har givet udtryk for opbakning.
 
”Det næste naturlige skridt bliver, at festivalen selv kontakter en række af de fonde, der i forlængelse af indsamlingen har henvendt sig omkring at støtte festivalen,” lyder det fra Jonathan Løw.
 
I marts kom det frem, at festivalen var truet på grund af faldende antal gæster, fordi mange har haft svært ved at få ledsagere med.

Til Fagbladet FOA fortalte festivallederen, Lasse Mortensen, tilbage i april, at tallet var helt nede på 1.500 overfor 8.000 i 2016.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev