Annonce

Portræt af Gertrud Henriksen

Et halvt århundrede på hjerteafdelingen: Her er helt unikke Gertrud


Marianne Friis, social- og sundhedsassistent på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa, roser sin kollega Gertrud Henriksen, som er sygehjælper med 50 års erfaring, i dette kollegakram.

Annonce

Gertrud Henriksen bliver anerkendt i dette kollegakram fordi "hun er helt unik", siger hendes kollega Marianne Friis. Robert Attermann

Af Merete Nielsen
Journalist

Annonce

- Hvorfor fortjener Gertrud et kram?

”Hun er helt unik.

I november fejrede vi hendes 50-årsjubilæum, og i alle de år har hun arbejdet på hjerteafdelingen – først i Haderslev og nu i Aabenraa – så vi er mange, der har haft stor glæde af hendes omsorg, hjælpsomhed og høje standarder for sygeplejen.

Hvis vi har problemer med at lægge et venflon, kalder vi på Gertrud. Hun er en af de dygtigste i afdeling til det.

Som hygiejnenøgleperson har hun et skarpt blik for, at der sprittes af, og hun sætter en ære i, at patienterne får hjælp til et brusebad. For Gertrud er det at komme i bad en menneskeret, tror jeg. Når man er indlagt, skal man kunne føle sig ren og pæn, så da vores føntørrer gik i stykker, købte hun en ny, da hun havde fri. Så var det fikset.

Gertrud er ikke typen, der tænker: ’Det er der nok andre, der tager sig af’. Er der et problem, så løser hun det, og hører hun brok i skyllerummet, er hun den, der giver det lidt modspil: ’Er det nu så slemt,’ siger hun.

Med sin sans for ordentlighed er hun også vores indretningsarkitekt. Hjerteafdelingen er flyttet nogle gange, og Gertrud har et fantastisk blik for, hvordan alting skal placeres, så der ser pænt ud.

Det er ikke til at se, men Gertrud er 72 år, hun arbejder på fuld tid og har ingen planer om at trappe ned.

Hvor er vi heldige.”

Har du en skøn kollega, der fortjener et kram her på siden, så skriv til redaktionen@foa.dk. Der er et gavekort på 250 kr. til Coop til kollegahygge, hvis vi bruger dit tip.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev