Annonce

Mundbind på dame

Tema: Coronavirus

Aftale forlænget: Løn til hjemsendte i risikogruppen


Ansatte i kommuner og regioner, som er i øget risiko ved smitte med coronavirus, kan fortsat blive hjemme med løn. Aftalen mellem Forhandlingsfællesskabet, KL og Danske Regioner er blevet forlænget året ud.

Annonce

Personer i risikogruppen er blandt andre mennesker med et BMI over 35 og mennesker med visse kroniske sygdomme. Colourbox

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

Ansatte i regioner og kommuner, der er sendt hjem fra arbejde, fordi de er øget risiko ved smitte med coronavirus, er fortsat sikret fuld løn under hjemsendelse frem til 31. december 2020.

Aftalen, som også gælder ansatte, der har nære pårørende i risikogruppen, er netop blevet forlænget, efter Forhandlingsfællesskabet, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner har været ved forhandlingsbordet.

”Vi er rigtig, rigtig glade for, at der er landet en aftale, så medarbejdere kan beholde deres løn. Det betyder, at der fortsat bliver taget hånd om ansatte i risikogruppen og deres pårørende, og det er meget vigtigt,” siger Maria Melchiorsen, forbundssekretær i FOA.

Aftalen, som blev forhandlet på plads første gang i juni, gælder nu året ud. Men derefter er fremtiden usikker.  

”Vi ved ikke, hvilken fremtid vi kigger ind i. Derfor vil vi fortsat holde fokus på situationen. Hvis den ikke har ændret sig i det nye år, vil vi arbejde for, at aftalerne bliver forlænget. Medarbejderne skal ikke bekymre sig, men passe på sig selv og deres pårørende,” siger Maria Melchiorsen. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev