Annonce

tillidsrepræsentant Dejan Keseric står foran svømmebassin

Svømmebadsassistent: Jeg stillede spørgsmål i et års tid


Først næsten et år efter, at tillidsrepræsentant Dejan Keseric gjorde opmærksom på hovedpine og træthed på grund af skimmelsvamp, greb kommunen ind. 

Annonce

De tekniske undersøgelser afslørede både skimmelsvamp ved startskamlen til bane 8 og i et omklædningsrum. På en almindelig arbejdsdag kunne Dejan Keseric og hans kolleger altså opholde sig 5-6 timer i rum med skimmel. Tobias Kobborg

Af Jakob Melgaard
Journalist

Annonce

Hovedpine og træthed. Det var de første symptomer, som gjorde Dejan Keseric opmærksom på, at alt ikke var, som det burde være på Bellahøj Svømmestadion.

Her er han tillidsrepræsentant for 12 medarbejdere, og han studsede selvfølgelig, da han for mere end et år siden begyndte at få det dårligt, når han gik på arbejde – og opdagede, at han ikke var alene.

“Jeg døjede med hovedpine. Jeg blev træt i løbet af arbejdsdagen. Det viste sig, at de fleste af mine kolleger havde de samme symptomer, og så begyndte jeg at stille spørgsmål,” fortæller Dejan Keseric.

Han tog sagen op med ledelsen, men her var meldingen, at det hele fungerede, som det skulle. Og det til trods meldte medarbejdere sig syge – og en enkelt søgte ligefrem væk på grund af generne.

“Jeg sagde til ledelsen, at uanset, hvad I siger om, at det ikke er sundhedsskadeligt, så døjer vi stadig med hovedpine og træthed,” siger Dejan Keseric.

Læs også: Medarbejdere klagede i månedsvis: Sen reaktion fra ledelsen på skimmelsvamp

Ser lysere ud nu

Der skulle gå det meste af et år, før en undersøgelse endelig afslørede, at der rent faktisk var en rigtig god grund til medarbejdernes dårlige helbred: skimmelsvamp.

Først derefter kom der skred i sagen. I første omgang fik svømmehallen lov til at fortsætte driften, fordi daglige gæster – ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed – ikke udsatte sig for alvorlig sundhedsfare.

Men efter kort tid blev der lukket for alle, og medarbejderne blev udstationeret til andre af kommunens svømmehaller – indtil friluftsbadet åbnede 1. juni, hvor Dejan Keseric og hans kolleger vendte tilbage for at arbejde i frisk luft og uden skimmelsvamp.

Læs også: Genåbning af dagtilbud: Nogle vil få brug for mere tid

“Det er meget bedre nu. Nu ved vi, at der er et problem, der skal løses, og så ser det lidt lysere ud, når vi ved, at der skal ske noget,” siger Dejan Keseric.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev