Annonce

Foto: Mikkel Østergaard

Debat 

Klumme: En hed sommer før et travlt efterår


Offentligt ansatte skal sikres et råderum, hvor de uden kontrol og unødvendig registrering kan gøre et godt stykke arbejde.

Annonce

"Fra hvert et gadehjørne, i enhver debat vil FOA fokusere på det, der er så indlysende tydeligt. Vi skal passe på velfærdssamfundet, og vi skal passe rigtig godt på dem, der har valgt at arbejde i velfærdsområder", skriver formand Mona Striib.  Mikkel Østergaard

Af Mona Striib
Formand

Annonce

Hen over sommeren har jeg mange gange tænkt på FOAs medlemmer, der i hedebølge efter hedebølge har haft ekstra travlt med at yde omsorg for ældre og syge for at undgå dehydrering eller brand og beredskab, som i ugevis har bekæmpet naturbrande. 

I min egen ferie fulgte jeg blandt andet debatterne med arbejdsgivere, der helt uforståeligt mente, at medarbejderne SKULLE bruge arbejdsuniformer, der så absolut ikke var egnede til sommertemperaturer. 

Jeg har læst om arbejdspladser, der ikke har sørget for ekstra varme-/drikkepauser og tænkt, hvor pokker er den sunde fornuft blevet af? Endnu engang stod det klart, at velfærdsområderne er alt for pressede. Nu handler det om vilkår for de ansatte. 

I FOA varmer vi op til et travlt efterår for at sætte vores aftryk i debatten om
den kommende finanslov, den varslede sammenhængsreform og ikke mindst et kommende folketingsvalg.

Jeg har læst om arbejdspladser, der ikke har sørget for ekstra varme-/drikkepauser og tænkt, hvor pokker er den sunde fornuft blevet af?

Mona Striib, formand.

Fra hvert et gadehjørne, i enhver debat vil FOA fokusere på det, der er så indlysende tydeligt. Vi skal passe på velfærdssamfundet, og vi skal passe rigtig godt på dem, der har valgt at arbejde i velfærdsområder. 

Vi vil gøre det sammen med jer, og vi vil opfordre til, at I bruger arbejdsfællesskabet til at italesætte de udfordringer, I har på lige præcis jeres arbejdsplads. 

De offentligt ansatte skal sikres et fagligt handlerum, der gør det muligt, at de kan gøre et godt stykke arbejde – uden unødvendig registrering og kontrol og i tillid til, at de vil gøre det fagligt og menneskeligt ansvarligt. 

Tilliden nedbrydes nemlig, hvis medarbejderne i den offentlige sektor føler sig overset og respektløst behandlet – samtidig med, at de mødes med et voldsomt stigende arbejdspres, nedskæringer og manglende anerkendelse af deres indsats. 

Det kan siges kort: Nu stiller vi antennerne ind på vilkår og de nødvendige økonomiske rammer. Pas godt på jer selv.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev