Annonce

En kvinde, iført stribet bluse og briller, står og kigger ind mod kameraet

Serviceassistenter skal dække nyt universitetshospital


Forretningsudvalget i Region Midtjylland vedtog tirsdag, at det bliver serviceassistenter, der skal varetage alle serviceopgaver, når Aarhus Universitetshospital står endeligt færdigt.

Annonce

Gina Liisborg er som sektorformand for Kost- og Service i FOA glad for beslutningen om, at det er serviceassistenter, der skal løse serviceopgaver på hele Aarhus Universitetshospital. Jørgen True

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Annonce

Det bliver serviceassistenter, der skal løse opgaver som rengøring, klargøring af senge samt transport af patienter og mad, når det nye Aarhus Universitetshospital står endeligt færdigt. Det mener Forretningsudvalget i Region Midtjylland med undtagelse af Venstre.

På et møde tirsdag vedtog Forretningsudvalget at fastholde en tidligere beslutning om, at serviceassistenter skal dække hele Aarhus Universitetshospital, når hospitalet står færdigt.

I dag er det ligeledes serviceassistenter, der dækker de andre somatiske akuthospitaler i regionen.

Godt med uddannelse på rengøringsområdet

Beslutningen glæder Gina Liisborg, formand for Kost- og Servicesektoren i FOA:

Det er godt med uddannet arbejdskraft på rengøringsområdet. Og mine medlemmer er glade for, at det er dem som serviceassistenter, der skal løse opgaverne, fordi det gør arbejdsdagen mere alsidig, når de ikke kun skal løse én opgave,” siger Gina Liisborg.

Hun roser Region Midtjylland for at have været bannerførere for serviceassistent-uddannelsen.

”Det er rart at få bekræftet, at det er serviceassistentkonceptet, man vil have, og at det var den rette beslutning af indføre den uddannelse i sin tid,” siger Gina Liisborg.

Mange fordele ved serviceassistenter

Region Midtjylland har siden regionens dannelse arbejdet med at udvikle og implementere serviceassistentkonceptet på de somatiske hospitaler.

Anders Kühnau (S), næstformand i Region Midtjylland og formand for regionens Hospitalsudvalg siger om beslutningen.

”Der er lavet en serviceassistentuddannelse, og den får vi mulighed for at bruge. Det ville være underligt, hvis vi skulle gå den anden vej. Jeg ser fordele i, at vi med serviceassistenter kan lave en god opgavefordeling. De kan mange ting, og det giver god mulighed for opgaveglidning,” siger Anders Kühnau.

Bekymring for konkurrenceudsættelse

På mødet vedtog Forretningsudvalget ligeledes, at der skal ses på mulighederne for på sigt at konkurrenceudsætte eller ressourceoptimere serviceassistentområdet. Og det ærgrer Ulla Warming, sektorformand i FOA Århus:

”Det er godt, at man har truffet beslutning om, at serviceassistenterne skal dække serviceopgaverne på hele Aarhus Universitetshospital. Men det er ærgerligt, at vores kolleger skal bekymre sig om konkurrenceudsættelse. Den uvished har varet længe,” siger Ulla Warming.

Det er regionsrådet, der endeligt skal vedtage beslutningen, og det sker på et møde 26. april.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev