Annonce

To kvinder, iført lysegrønne jakker, står med to cykler ved siden af hinanden

Tema: Den gode kollega

Inspirerende sosu nomineret til pris


Jette Kaufmann Laursen er en kollega, man altid kan regne med hjælp fra. Derfor er hun nomineret som Årets kollega af Fagbladet FOA.

Annonce

“Jette får mig til at tro på mig selv og min faglighed. Hun er en god sparringspartner. Det er hende, der får mig på cyklen på vej til og fra arbejde,” siger Christina Krøyer (th.).  Jørgen True

Af Karen Greve
Journalist

Annonce

“Jette er god til at støtte, hvis jeg føler mig usikker på mig selv, men hun kan også godt sætte mig på plads, hvis jeg brokker mig for meget,” forklarer social- og sundhedsassistent Christina Krøyer. Hun har været kollega med Jette Kaufmann Laursen i fire år, siden de begge blev ansat i Rehab Teamet i Køge direkte efter deres uddannelse.

“Vi startede i vores team samme dag, og jeg var meget genert over at skulle ind til første møde med de andre, men Jette udstråler altid en ro, og det hjalp mig bare at gå ind ved siden af hende,” siger Christina Krøyer.

Jette Kaufmann Laursen er med sine 44 år 18 år ældre end kollegaen. Christina Krøyer oplever aldersforskellen mellem de to som en fordel:

“Jo mere forskellige vi er, jo bedre forskellig livserfaring og viden har vi at dele med borgerne. Efterhånden har jeg fået større tro på mig selv, og det er helt klart Jette, der har hjulpet mig til at reflektere over mine tanker og handlinger på jobbet,” siger hun.

Diskuterer uden at blive uvenner

Jette Kaufmann Laursen har tidligere stået på fabrik og har på rygraden, at kolleger er til for at hjælpe hinanden. Foran et samlebånd med dåsetomater er der ikke meget andet at glæde sig til end frokostpausen med kollegerne, og derfor har Jette altid prioriteret samvær med de andre højt.

“Vi ses også i fritiden. Det giver forståelse, at vi ser andre sider af hinanden – og så er der også overskud til at turde være uenige,” siger Jette Kaufmann Laursen.

Christina Krøyer er meget tilfreds med Jettes måde at guide sine kolleger på. Hun føler, at alle vokser, når der er plads nok i et team til at diskutere uden at blive uvenner.

“Jette bruger sig selv som eksempel i stedet for at sige, hvad man skal gøre. Det er en god måde at samarbejde på,” siger Christina Krøyer. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev