Britta Larsen kommer syngende gennem køkkenet, og Det brune Punktums ørehænger Jeg er for keeeeeendt til det her sted gjalder mod fliserne. Hun griner og konstaterer, at hun føler sig som lidt af en berømthed, efter hun blev kåret som Årets Køkkenmedarbejder.
Kollegerne indstillede hende til hæderen, fordi hun har lagt masser af energi og entusiasme i at være med til at omdanne plejehjemmets kedelige køkken til et sted, hvor økologien er i højsædet, og beboerne elsker maden og roser den.
Startede som opvasker
Det havde hun ikke lige forventet, da hun for 16 år siden var træt af at være på kontanthjælp og blev opvaskervikar på Håndværkerforeningens plejehjem.
Hun blev hurtigt fastansat og begyndte at deltage i alle opgaver i køkkenet, og hun har med ildhu engageret sig meget i køkkenets omstilling til økologi, hjemmelavet mad og varm mad om aftenen.
Sjovere at arbejde
Britta Larsen er ikke i tvivl om, at det vigtigste sted på et plejehjem er køkkenet, og hun og kollegerne har som regel ros med tilbage, når de har serveret maden.
“Det er fedt,” konstaterer hun og tilføjer, at de seneste års ændringer har haft stor betydning for hendes arbejdsglæde, fordi det er sjovere at lave mad fra bunden end at videreforarbejde halvfabrikata.
“Vi laver jo gammeldags retter, som beboerne gerne vil have – det er dem, der bestemmer, hvad vi skal lave,” siger hun og tilføjer, at hun er blevet på sin hjemegn, så hun kender egnsretterne. Hun er født og opvokset på Nørrebro.
Hun siger, at de nye arbejdstider er en vanesag. Tidligere kunne køkkenmedarbejdere gå hjem klokke 14.30. Det kan de ikke nu, da middagen skal serveres varm og frisklavet til aften.
”Og der er ingen tvivl om, at beboerne er rigtig glade for det. Det er det vigtigste,” konstaterer hun.