Michelle Egholm smiler, da hun træder ud af lokalet på plejecentret Rosengården i Hornslet, hvor hendes hjemmeplejedistrikt hører til.
”Det gav heldigvis bonus i mit tilfælde,” fortæller social- og sundhedshjælperen om lønforhandlingen med sin leder, hvor hun også havde sin fællestillidsrepræsentant med.
Helt konkret stiger Michelle Egholm fire løntrin. Det svarer til mere end 18.000 kroner ekstra om året.
”De kunne sagtens se de kvalifikationer, jeg kom med, og de gode kompetencer jeg har udviklet gennem de seneste to år,” siger hun.
Aldrig før været til lønsamtale
Selvom Michelle Egholm har arbejdet 11 år i hjemmeplejen i Syddjurs Kommune, er hun aldrig tidligere blevet tilgodeset ved de lokale lønforhandlinger.
”Det var min første lønforhandling nogensinde, og det var lidt ligesom at være til eksamen. Da de spurgte, hvad jeg gerne ville have, blev jeg lidt ’shaky’. Først sagde jeg to løntrin, så tre, men så fik jeg talt mig frem til, at jeg egentlig gerne ville have fire ekstra, og det kunne de godt se, at jeg fortjente,” fortæller hun.
VIDEO: Se Michelle Egholm før og efter sin lønforhandling.
I sidste uge stod Michelle Egholm frem i Fagbladet FOA og fortalte om sin utilfredshed med lokallønnen i Syddjurs Kommune.
Blandt andet underviser hun kollegerne i brugen af en ny app, som Michelle Egholm ovenikøbet har været med til at skræddersy til kommunens behov.
Hun og kollegerne var egentlig også blevet lovet et tillæg for den nye rolle, hvor de i langt højere grad selv koordinerer og planlægger arbejdet. Det var bare aldrig blevet til noget.
Og da Michelle Egholm fandt ud af, at sygeplejerskerne i borgerteams fik et tillæg på næsten 1.500 kroner om måneden for deres rolle, bad hun med hjælp fra sin fællestillidsrepræsentant om en lønsamtale.
”Giv den gas”
Hun ved, at flere af hendes kolleger har gjort det samme, og hun håber, at andre i hele landet bliver inspireret til at gøre det samme.
”Giv den gas derude, hvis I synes, I har noget ekstra at bidrage med, og som kan være med til at give jer et lønløft. Det er vigtigt, at man føler sig set og hørt,” siger Michelle Egholm.
I sidste uge kunne Fagbladet FOA fortælle, at mange af de lavest lønnede i kommunerne får 0 kroner i lokalløn. Blandt andet får mere end 1.000 social- og sundhedshjælpere ikke én eneste krone i lokalløn trods mere end 10 års erfaring.