Annonce

FOAs facade er prydet med et banner med underskriftindsamlingen om store bededag

Tema: Kampen om store bededag

Prøv beregneren: Så mange helligdage kan du gå glip af


Hvis regeringens forslag om at sløjfe store bededag som helligdag bliver vedtaget, vil de årgange, der skal være længst tid på arbejdsmarkedet, sammenlagt miste flest fridage. Prøv beregneren og find ud af, hvor mange dage, du risikerer at miste.

Annonce

Der har været massivt fokus på store bededag, siden SVM-regeringen med et lovforslag har ønsket at afskaffe helligdagen, som vi kender den i dag. Malte Kristiansen

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Annonce

For nogle lyder tabet af én helligdag ikke som en kæmpe katastrofe. Men hvis du har det meste af et arbejdsliv foran dig, så kan en enkelt afskaffet helligdag om året alligevel blive til en hel del fridage, du går glip af i dit arbejdsliv.
 

Læs også: Nødråb fra de lavest lønnede: ”Det er altid os, der er sidst i køen”

Er du i dag 40 år, svarer det med den nuværende folkepensionsalder til, at du mister hele 30 dage. Det svarer til 6 ugers ferie. Altså 6 ugers ferie, du ikke får i dit arbejdsliv, hvis store bededag forsvinder som helligdag.
 
Se selv, hvor mange dage, du risikerer at gå glip af, hvis regeringens forslag om at afskaffe store bededag som helligdag bliver vedtaget.
Beregneren tager med udgangspunkt i din alder højde for, hvor mange år du har tilbage på arbejdsmarkedet beregnet ud fra folkepensionsalderen, som vi kender den i dag. Beregningen tager desuden udgangspunkt i, at du er i arbejde uden afbrydelse, i form af for eksempel sygdom eller ledighed.
 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev