Annonce

tirsdalen

Forgiftet på Tirsdalen

Medarbejder på plejehjem tiltalt for drab og drabsforsøg


En kvinde, der har været ansat på Plejecenter Tirsdalen i Randers, er tiltalt for at have dræbt en beboer og forsøgt at dræbe tre andre ved bevidst at have givet dem forkert og farlig medicin. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Annonce

Hos FOAs afdeling i Randers står man til rådighed for de medlemmer på Tirsdalen, der måtte have brug for hjælp, fortæller afdelingsformand Lene Hartmann Hansen. Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

En nu tidligere kvindelig ansat på Plejecenter Tirsdalen i Randers er blevet tiltalt for drab på en beboer og for syv drabsforsøg på tre beboere ved bevidst at give dem forkert og farlig medicin.

”Vi har ved anklagemyndigheden gennemgået det omfattende efterforskningsmateriale, som politiet har udarbejdet under efterforskningen, og det er vores beslutning, at der med baggrund i materialet skal rejses tiltale mod kvinden. Hun er tiltalt for et manddrab og derudover for syv forsøg på manddrab begået ad flere omgange mod to mænd og en kvinde, som stærkt svækkede blev indlagt til behandling. Derudover tiltales hun blandt andet også for at have stjålet medicin fra flere beboere på plejehjemmet. Nu er det op til retten at vurdere sagen,” lyder det fra specialanklager Jesper Rubow i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Læs også: Udskammet efter dokumentar: ’Du arbejder på Nyvang, føj!’

Døde efter medicin
Sagen begyndte, da flere beboere blev indlagt på hospitalet i februar og marts i år.

Ifølge anklageskriftet gav den tiltalte under sit arbejde på plejecenteret den 26. februar en ældre, kvindelig beboer noget medicin, som førte til, at hun døde nogle dage efter.

Samme dag gav den tiltalte tre andre beboere medicin, der gjorde, at de måtte indlægges efterfølgende. De øvrige drabsforsøg på tre beboere menes at have fundet sted i marts. Det skriver Ritzau.

Læs også: Løn til voksne elever skal sikre flere hænder i ældreplejen

Forsvarer: Hun er helt brudt sammen
Kvinden, som har siddet varetægtsfængslet siden 14. marts i år, er omfattet af navneforbud. Men den lange varetægtsfængsling har taget hårdt på den drabstiltalte. Det fortæller hendes forsvarer.

”Hun er helt brudt sammen og meget påvirket af anklagerne,” siger Henrik Garlik til TV2 Østjylland.

”At man sidder varetægtsfængslet i en retsbygning, og så får at vide, at man er tiltalt for et drab og syv drabsforsøg er naturligvis hårdt,” siger han.

FOA: En svær tid for medarbejderne

Hos FOAs afdeling i Randers ved man ikke mere om sagen end det, der fremgår i medierne. Det fortæller afdelingsformand Lene Hartmann Hansen.

”Men det er en ekstremt voldsom tiltale, og både beboerne, personalet og de pårørende er dybt berørte. Det er en svær tid, de skal igennem nu,” siger hun.

Hun fortæller, at FOA har stået til rådighed for de medlemmer, der arbejder på plejecenteret, siden FOA blev bekendt med sagen i marts, og hun ved, at arbejdsgiverne har gjort det samme.

”Vi har hele forløbet igennem været til rådighed for medlemmerne på Tirsdalen, og det bliver vi ved med,” siger Lene Hartmann Hansen.

Sagen kommer til at køre som en nævningesag ved retten i Randers over flere retsmøder i januar og februar.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev