Annonce

En radiator med sokker på

Nu er varmechecken udbetalt


I dag er den efterspurgte varmecheck gået ind på kontoen hos godt 400.000 husstande. I alt er 2,4 milliarder kroner blevet udbetalt.

Annonce

Nu er den længe ventede varmecheck blevet udbetalt Colorbox

Af Stine Birgitte Andersen
Journalist

Annonce

411.000 husstande har onsdag modtaget den famøse varmecheck, som skulle hjælpe de husstande, der var særligt hårdt ramte af de stigende energipriser.
 
Der er tale om 6000 kroner, som er blevet udbetalt skattefrit, og som fungerer som en økonomisk håndsrækning til dem, der opfylder kravene for at modtage tillægget.
 
Mange borgere har ventet ivrigt på at modtage hjælpen, og Klima-, Energi- og Forsyningsminister, Dan Jørgensen, udtrykker i en pressemeddelelse sin glæde over, at checken er kommet ud.
 
”Det er godt nyt, at pengene nu kommer ud og hjælper danskere, der har været hårdt ramt af høje energipriser. Jeg er glad for, at vi sammen med ansvarlige partier kunne sikre en økonomisk håndsrækning til over 400.000 danske husstande. Det skal hjælpe på varmeregninger i en tid, hvor krigen i Ukraine er med til at holde priserne oppe,” siger Dan Jørgensen. 
 

Prisstigninger rammer FOAs faggrupper hårdest

 
Ifølge pensionsselskabet PenSam rammer prisstigningerne FOAs faggrupper dobbelt så hårdt som akademikere:
 
”Når priserne stiger på de hverdagsvarer, vi ikke rigtig kan skære ned på, så er der ingen tvivl om, at det rammer forholdsvist hårdere for de faggrupper, som får en relativt lavere løn end gennemsnittet. Så konsekvenserne mærkes mere i en FOA-familie end et akademikerpar,” fortæller PenSams analysechef Martin Kramer.
 
Da aftalen først blev præsenteret i februar, skulle den årlige indkomstgrænse for husstanden i 2020 ligge på under 550.000 kroner efter arbejdsmarkedsbidrag, for at man kunne blive berettiget til at modtage varmechecken. Det blev dog i marts ændret til 650.000 kroner efter arbejdsmarkedsbidrag.

Aftalen er indgået af SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Frie Grønne, Kristendemokraterne og Alternativet, og udbetalingen er sket automatisk til den ældste i husstanden.
 
Hvis du mener, at du opfylder kriterierne for at kunne modtage en varmecheck, men alligevel ikke har fået den, kommer der en ansøgningsrunde senere.
 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev