Annonce

jesper

Tema: Coronavirus

Teamleder i svømmehal om genåbning: ”Det er fantastisk”


Efter fem måneders nedlukning er svømmehallerne igen åbnet. Selvom der er restriktioner at tage hensyn til, er genåbning gået over al forventning, fortæller teamleder i Vesterbro Svømmehal, Jesper Løwe-Press. 

Annonce

I fem måneder har svømmehallen på Vesterbro været lukket, men nu er der endelig liv i vandet igen. Både kolleger og gæster har glædet sig, fortæller teamleder, Jesper Løwe-Press.  Victoria Mørck Madsen

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

”Torsdag i sidste uge klokken 06:30 åbnede vi dørene igen. Det var fantastisk efter så lang tids nedlukning,” fortæller en glad teamleder i Vesterbro Svømmehal, Jesper Løwe-Press.

Svømmehallen har været lukket ned siden 9. december 2020, så efter fem måneder er Jesper og kollegerne klar til at vende tilbage til deres gamle hverdag. 

”Alle mine kolleger har taget genåbningen med stort gåpåmod, og det er gået over al forventning,” siger Jesper Løwe-Press.

I månederne, hvor Jespers arbejdsplads har været lukket ned, har han arbejdet som coronaguide på Vesterbro i København. 

Her har han sammen med sine kolleger sørget for, at folk i det offentlige rum ikke har forsamlet sig for mange ad gangen og husket dem på at holde en god hygiejne. Selvom det har været rart at kunne hjælpe til, har det været svært med uvisheden omkring genåbningen af svømmehallen.

”Min kerneopgave er jo at holde åbent i svømmehallen, og når man ikke kan det, er det forfærdeligt. Især når det har varet så længe. Det har været hårdt bare at gå og vente uden at vide, hvad der skal ske,” siger han.

Coronapas og restriktioner

Selvom hverdagen i svømmehallen på Vesterbro synes lidt mere normal, er alt ikke helt som før. Der er nye coronarestriktioner, som Jesper og kolleger skal tage hensyn til. 

”Vi må kun have 25 personer i vandet ad gangen, og alle gæster skal have coronapas for at komme ind. Men heldigvis er alle søde og rare til at forstå, at det ikke er os, der sætter retningslinjerne, men at vi bliver nødt til at efterleve dem. De fleste er bare glade for, at de igen kan komme i svømmehallen,” siger Jesper.

For at undgå, at gæsterne skal vente lang tid i kø, gælder en badebillet en time, så flest muligt kan nå et dyp i klorbassinet. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev