Annonce

Dagplejer med børn, der er klædt ud til fastelavn.

Tema: Coronavirus

Nye retningslinjer: Dagplejere kan igen mødes i legestuer 


Efter påske vil det igen være muligt for dagplejere at mødes i legestuer efter flere måneders restriktioner. ”Det har været ensomt,” siger dagplejer om perioden med nedlukning. 

Annonce

"Det er en helt ny verden, der åbner sig for mange af børnene," fortæller dagplejer Majbritt Skov Lynge om lempelserne i dagplejen.  Tobias Stidsen

Af Simone Kjølbye-Dam
Journalist

Annonce

Legestuerne rundt om i landet vil snart igen fyldes med børnelatter og leg. Af nye retningslinjer fra Børne- og undervisningsministeriet fremgår det nemlig, at det fra 6. april igen er muligt for dagplejere at mødes i mindre grupper i for eksempel legestuer. 

Det er dog kun, hvis den lokale coronasituation tillader det. Det fremgår derudover, at dette kan ske på tværs af de forskellige børnegrupper, men at der stadig opfordres til, at "så mange aktiviteter som muligt tilrettelægges udenfor, hvor det vurderes muligt og pædagogisk meningsfuldt." 

Læs også: Coronarengøring i dagplejen: Hver anden har overarbejde

Glæder sig til at se flere kolleger
Majbritt Skov Lynge er dagplejer i Odsherred Kommune, og siden nedlukningen er samværet med kolleger hovedsageligt foregået virtuelt. Derfor har de nye retningslinjer  stor betydning for hendes arbejdsdag. 

"Vi har længe kun måtte mødes udendørs to og to med den samme kollega. Så at vi efter påske kan ses i legestuerne og igen være samlet hele gruppen, det er dejligt. Det er længe siden, at det er sket sidst," siger Majbritt Skov Lynge.

En ensom tid

Betina Sejbjerg, som er dagplejer i Herning Kommune, har ikke set sine kolleger siden før nedlukningen. Det har været hårdt, fortæller hun, da hun igennem sin arbejdsdag ikke har haft særlig meget kontakt til andre voksne. Derfor glæder hun sig til, de nye retningslinjer træder i kraft. 

"Det vil selvfølgelig give en større arbejdsglæde. Det vil også betyde, at vi igen kan sparre med hinanden og spørge: 'Hvordan skal jeg lige gribe den her situation an', og få snakket om alle de ting, der fylder. For der er mange ting, der fylder her under corona," siger Betina Sejbjerg. 

"Det har været trist og ensomt. Jeg synes også, det er frustrerende, når vi i forvejen er få dagplejere her i Aulum. Vi ses overhovedet ikke fysisk mere. Vi holder selvfølgelig kontakten og skriver til hinanden, men det er slet ikke det samme. Så sammenholdet er også i stor grad blevet påvirket af det."

Læs også: Dagplejer: Læreplanen skal ligge i vores DNA

Nye måder at være sammen udendørs 
Selvom tiden under nedlukningen har været op ad bakke, har det ført noget godt med sig, mener Majbritt Skov Lynge. Hun kan nemlig se en masse positive ting, der er kommet ud af at skulle finde nye måder at være sammen på udendørs. 

"For eksempel behøver legoklodser ikke kun være til indendørs leg. Ting behøver ikke kun at forblive indendørs eller omvendt," siger Majbritt Skov Lynge. 

"Når vejret bliver bedre, er der større mulighed for at tage ting med udenfor. Man kan have maling med ude, så man kan sidde og tegne med farvelade og rigtig maling. Det er de der skæve tanker – de der Pippiskøre tanker – som fungerer rigtig godt." 

Majbritt Skov Lynge vil derfor følge opfordringen om fortsat at opholde sig så meget som muligt udendørs med sin egen børnegruppe og kolleger.
 
"Vi er bestemt ikke færdige med vores udeliv. Tiden med corona har vitterlig åbnet for, at der er noget fedt i at være mere ude."

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev