Annonce

morten K

Tema: Coronavirus

Paramediciner skal snart vaccineres: Jeg glæder mig i den grad


Morten Kelsen, som er paramediciner i Region Sjælland, ser frem til snart endelig at blive vaccineret mod coronavirus. Faktisk burde ambulancepersonalet have været forrest i køen, mener han.

Annonce

Personalet på sygehuse, i ældreplejen og på det præhospitale område er de personalegrupper, der først har fået vaccinen mod coronavirus. Tobias Stidsen

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

I landets fem regioner er vaccinationen af ambulancepersonalet i fuld gang. Også i Region Sjælland, hvor paramediciner og tillidsrepræsentant Morten Kelsen arbejder. Personalet har netop fået adgang til et bookingsystem, hvor de kan bestille en tid til coronavaccinens første stik. 

”Jeg glæder mig i den grad til at blive vaccineret. Jeg synes faktisk, vi burde have stået allerforrest i køen,” siger Morten Kelsen, som selv har haft med mange coronapatienter at gøre. 

”Vi kommer ud til de skrøbelige og ældre, og vi risikerer jo at tage smitten med ud til dem. Vores personale står på intensivafdelinger og med overflytninger af covid-patienter mellem hospitalerne. Nogle gange kommer vi også ud til nogen, der har ringet 112, som er derhjemme med covid, men som er blevet meget dårlige,” siger han.

 ”Så vi er i den grad i frontlinjen.” 

Selvom Morten Kelsen og kollegerne har arbejdet i tæt kontakt med smittede patienter siden foråret, har de ikke følt sig utrygge på arbejdet. 

”Vi har selvfølgelig værnemidler på, og vi har alle dem, vi skal have. Og så tager vi alle de forholdsregler, vi kan, når vi er hos patienterne. Vi har ikke været utrygge, men det har været udfordrende,” fortæller Morten Kelsen.

”Jeg husker min første køretur i ambulancen i marts, efter vi havde fået at vide, at vi befandt os i en pandemi. Det var en helt ny situation, vi pludselig skulle forholde os til,” siger han. 

FOA: En anerkendelse af personalets rolle

Hos FOA er man glad for, at vaccinationen af ambulancepersonalet er i fuld gang. Det understreger personalets vigtighed, mener formand for Teknik- og Servicesektoren i FOA, Reiner Burgwald. 

”Det er rigtig fint, at de er fuldt sving med vaccinationerne. Det er jo en anerkendelse af de kritiske funktioner, som det personale varetager. Tænk, hvis ambulancepersonalet begyndte at bukke under for smitten. Det ville have drastiske konsekvenser. Det siger sig selv,” siger han. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev