Annonce

Test af pleje- og omsorgspersonale

Tema: Coronavirus

Fakta om corona-året der gik: Her er flest blevet smittet


2020 blev året, hvor corona i den grad stjal dagsordenen. Fagbladet FOA gør status med udgangspunkt i tørre tal, der viser, at coronakrisen særligt har ramt medarbejderne på social- og sundhedsområdet.

Annonce

2020 blev året, hvor kø til test og mundbind blev almindeligt. Tobias Stidsen

Af Rasmus Handberg
Journalist

Annonce

Coronavirus har igen for alvor fået fat og lukket hele landet ned for anden gang. Særligt på social- og sundhedsområdet er der udfordringer. Operationer masseaflyses, og antallet af smittede beboere på plejehjem er højere end nogensinde.

Også blandt personalet bliver mange konstateret smittet. Således blev 1808 medarbejdere i sundhedsvæsenet i seneste uge testet positiv. Det er en stigning på 72 procent sammenlignet med ugen før. Det oplyste sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke på onsdagens pressemøde.

Men hvordan ser udviklingen ud, når man kigger dybere i tallene? Er andelen af smittede for eksempel størst blandt medarbejderne på hospitaler eller plejehjem? Hvor mange plejehjem har været ramt af smittetilfælde blandt beboere? Og hvilken faggruppe har anmeldt flest corona-arbejdsskader?
 
Dét og meget mere giver Fagbladet FOA dig svar på herunder.

Her er flest blevet smittet med coronavirus

Hvor er flest blevet smittet? Og hvor mange medarbejdere på plejehjem, hospitaler og øvrige arbejdspladser i social- og sundhedsvæsenet er sammenlagt blevet testet positive?

+
4,64

% af medarbejderne på hospitalerne har været testet positiv med covid-19.

Kilde: Statens Serum Institut

Corona på plejehjem

Hvor mange plejehjem var ramt af coronasmitte i sidste uge? Og hvordan har smittekurven udviklet sig fra foråret til i dag?

+
25,1

% af de danske plejehjem har været ramt af coronasmitte blandt mindst én beboer.

Kilde: Statens Serum Institut

Arbejdsskader og corona

Hvor arbejder de, der har anmeldt en arbejdsskade relateret til covid-19? Og hvor mange har foreløbig fået det anerkendt coronasmitte som arbejdsskade?

+

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev