Annonce

Mona Striib: Malte Kristiansen

Debat 

Klumme: Kære regering her er principperne, I bør følge


De gode takter på ældreområdet må ikke drukne i en ny sundhedsstruktur, skriver formand Mona Striib.

Annonce

"I FOAs høringssvar om en ny sundhedsstruktur har vi valgt at give et bud på en række principper, som bør følges i den nye fremtid for sundhedsvæsnet" , skriver Formand for FOA Mona Striib. Malte Kristiansen

Af Mona Striib
Formand

Annonce

Debatten om den fremtidige sundhedsstruktur er så småt kommet i gang. I FOAs høringssvar om en ny sundhedsstruktur har vi valgt at give et bud på en række principper, som bør følges i den nye fremtid for sundhedsvæsnet:

  • Fremtidens sundhedsvæsen skal være demokratisk styret. FOA foreslår, at udgangspunktet for dette er et nærhedsprincip, så det politiske ansvar er entydigt og tæt på der, hvor opgaverne varetages.
  • Det er afgørende for FOA, at der tages alvorligt fat i et opgør med den sociale og geografiske ulighed i sundhed.
  • FOA foreslår, at der er en tæt sammenhæng mellem en kommende sundhedsstrukturreform og reformen om en ældrelov. I særdeleshed så sundhedsopgaver integreres i helhedsplejen.
  • Den ny sundhedsstruktur skal skabe bedre muligheder for at sikre og understøtte det gode borger- og patientforløb, som FOAs forskellige faggrupper, sammen med  andre faggrupper, bidrager til.
  • Der skal sikres størst mulig sammenhæng for borgerne. Ansvar og overgange mellem sundhedsvæsnets enheder skal være tydeligere.
  • FOAs medlemmer skal have de nødvendige adgange til digitale løsninger og velfærdsteknologi, der skal understøtte borgerforløbene. Derfor mener FOA, det er en god idé, at ansvar og plan for digitale løsninger skal  være et nationalt anliggende.  
  • De økonomiske ressourcer skal følge med på hele sundhedsområdet i takt med, at befolkningen vokser, og velstanden stiger. Der skal samtidig styr på medicinudgifterne.
Og så kan vi endnu engang gentage: Slip medarbejdernes faglighed løs! FOAs mange faggrupper kan meget i samspil med hinanden og andre faggrupper – de gode takter på
ældreområdet må ikke drukne i en ny sundhedsstruktur.

Klummen er bragt i det trykte Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev