Annonce

Tema: Coronavirus

Dagens coronahelt: Efter 14 timer på jobbet havde han gjort klar til børnene


Pedel Jan Møller har en stor del af æren for, at børnene onsdag kunne vende tilbage til Tilsted Skole og Børnehuset Kathøj efter en måneds nedlukning. ”Jeg synes, det har kørt ret godt,” siger han.

Annonce

Pedel Jan Møller står ved siden af fire nye håndvaske, der er sat op i forbindelse med genåbningen af Tilsted Skole, så børnene kan vaske hænder med sikker afstand.  Privatfoto

Af Cecilie Uhre
Journalist

Annonce

Tirsdag morgen så noget anderledes ud end normalt for pedel Jan Møller, der arbejder på både Tilsted Skole og i Børnehuset Kathøj i Thisted.
 
For kort før påske meddelte statsminister Mette Frederiksen (S), at skoler og daginstitutioner efter en måned med coronalukning skulle genåbne for de yngste efter helligdagene, hvis alt gik efter planen. Og det gjorde det. 
 
Men skoler og institutioner åbnede til en anderledes hverdag end den, de kendte før coronakrisen. Sundhedsstyrelsens retningslinjer for blandt andet håndvask og afstand krævede nemlig en del omrokering og nytænkning på institutionerne.

I Thisted har Jan Møller en del af æren for, at Tilsted Skole og Børnehuset Kathøj stod klar til at modtage børn onsdag morgen.

”Men der skulle tænkes lidt kreativt," siger Jan Møller, som mødte kl. seks på skolen og ved 20-tiden -  tæt på 14 timer senere -  var færdig i børnehuset.
 
På skolen skulle klasselokalerne blandt andet gøres klar til eleverne. Der skulle følges retningslinjer om to meters afstand mellem hver elev og bedre muligheder for håndvask.
 
"Det tog lidt tid at omrokere bordene i klasselokalerne, for der skal jo være to meter imellem nu,” siger Jan Møller.
 
Samtidigt skulle der flere håndvaske op på skolen. Og Jan Møller skulle også forbi Børnehuset Kathøjs gamle bygning, som efter godt 8 år uden børn, skulle gøres klar til brug igen.
 
”Lederne har været rigtigt gode til at udtænke det hele. Så det har ikke været svært for mig at gå til. Jeg har bare skulle ligge arbejdstimerne” siger Jan Møller.

De første dage efter genåbning er gået godt, men der er stadig nogle småting, som Jan Møller skal ordne, efter skolen er i gang igen.
 
Blandt andet har han i løbet af de første dage skaffet klistermærker til at vise, hvor meget afstand, der skal holdes mellem børnene, når de står i kø for at vaske hænder.
 
”Der er stadig nogle ting, der lige skal ordnes. Men i forhold til genåbningen, synes jeg, det hele har kørt ret godt,” siger Jan Møller, hvis næste punkt på listen er, at få ført noget vand udenfor, så der er mulighed for håndvask, når eleverne er ude.

Nu venter næste udfordring

Jan Møller er stolt af de nye, kreative løsninger, som han har været med til at lave på skolen og i børnehuset.

Og snart kommer endnu en udfordring, som kræver hans opmærksomhed.
 
Normalt modtager folkeskolen en gruppe børn fra børnehaven i april, som skal starte i skole efter sommerferien. Men det er blevet udskudt på grund af corona, så i stedet kommer børnehavebørnene første maj.
 
”De skal jo have egne toiletter og indgang, for de skal ikke være for tæt på de nuværende elever. Så der er flere ting, der skal tænkes igennem, inden de kommer,” siger Jan Møller.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev