Annonce

ritzau Scanpix

Tema: Coronavirus

Mit barn keder sig: Må det lege med andre?


Børnefamilier har været i tvivl om deres børn for eksempel må have legeaftaler under Coronakrisen. Retningslinjerne er helt klare, lyder det fra Sundhedsstyrelsen. 

Annonce

Leg med så få børn som muligt i så kort tid som muligt og helst uden for og med de samme børn hver gang. Sådan lyder Sundhedsstyrelsens helt utvetydige retningslinjer til forældre om børnenes legeaftaler.  Scanpix

Af Malin Schmidt
Journalist

Annonce

Forvirringen blandt børnefamilier i en skolefri tid har været stor. Må børn lege eller ikke lege sammen?

Der skal ikke herske tvivl om retningslinjerne, slog Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm fast ved gårsdagens pressemøde. 

”Raske børn kan lege med raske børn. Hvis børn er syge og smittede, så skal de holde afstand, både til andre børn og voksne.”

Hermed korrigerede han også Seruminstituttets direktør, Kåre Mølbak, der torsdag aften i DR-programmet Lægens Bord ellers havde proklameret, at man bør aflyse legeaftalerne og lytte til, hvad statsministeren og dronningen har sagt. 

”Man skal holde afstand – og det gør børn ikke. Derfor skal man aflyse legeaftalerne.”

Leg med de samme

Sundhedsstyrelsen udsendte i går helt klare retningslinjer til landets børnefamilier i et nyt informationsmateriale. Her ridser styrelsen de mest almindelige spørgsmål og svar op, så forældre har et fagligt grundlag at læne sig op ad, når børnene har legeaftaler. 

  • Vær opmærksom på, at ingen af børnene har symptomer på sygdom. 
  • Leg med så få andre børn som muligt – 1-2 – og i så kort tid som muligt. 
  • Leg med de samme. Altså ikke nye legekammerater hver dag. 
  • Leg helst uden for. Det mindsker risikoen for smitte og gør det lettere at holde afstand. 
  • Undgå legepladser med for mange børn. 
  • Sørg for at børnene vasker hænder tit og grundigt. Hjælp mindre børn. 

Ikke med i supermarkedet

I materialet svarer styrelsen også på andre dilemmaer, som hurtigt kan opstå i en børnefamilie. På spørgsmålet, om man for eksempel kan afholde familiefødselsdage og andre sammenkomster, lyder svaret klart nej. De bør udskydes. 

Man skal heller ikke lade børn have soveaftaler, da man her er tæt sammen i længere tid. Og hvis det overhovedet er muligt, bør børn heller ikke komme med ned i supermarkedet for at handle. I stedet anbefaler Sundhedsstyrelsen, at kun én fra familien køber ind.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev