Annonce

Teknisk serviceleder Lars Præcius i færd med at bore

Her bliver tekniske serviceledere en del af skoleledelsen


Ny aftale mellem FOA og Aalborg Kommunes skolevæsen giver både lønløft og større ansvar til tekniske serviceledere.

Annonce

Lars Præsius er en af de tekniske serviceledere, der nu selv er blevet ledere på deres skole, efter en ny aftale i Aalborg Kommune er blevet indgået. Niels Åge Skovbo

Af Jakob Melgaard
Journalist

Annonce

45 tekniske serviceledere i Aalborg Kommune kan nu kalde sig rigtige ledere: FOA og skoleforvaltningen i den nordjyske kommune har indgået en aftale, der sikrer, at servicelederne formelt er en del af skolernes ledelse.

“De tekniske serviceledere er med aftalen blevet mere ligeværdige,” siger faglig sekretær i FOA Nordjylland Peter Ottosen, der har forhandlet aftalen på plads.

Læs også: Teknisk serviceleder: ”Stor fordel at styre tiden selv”

“Før havde de tekniske serviceledere ansvar for rengøring og for det tekniske personale, mens de havde en skoleleder, der bestemte meget over dem. Nu er de selv ledere på skolerne, nu har de selv ansvaret,” siger han.

Mere løn og ansvar

Aftalen kom første gang på bordet for tre år siden, men først nu er det altså lykkedes FOA og kommunen at blive helt enige om betingelserne for de nye lederkontrakter.

“Vi er landet på en højere grundløn og ingen højeste arbejdstid,” forklarer Peter Ottosen.

Det betyder dog ikke, at servicelederen skalarbejde længere end før, men han skal selv sørge for at holde styr på timerne, så han gennemsnitligt er på job 37 timer om ugen.

Læs også: Højere grundløn for alle: Her er slutresultatet for medlemmer i Teknik- og Servicesektoren 

Og selvom der ikke følger flere opgaver med den nye titel, får servicelederne større ansvar.

“Hvis nu alle andre ledere er væk, så har servicelederen det personalemæssige ansvar for skolens personale, og opstår der en personsag, så må man tage ansvar for situationen og løse den,” siger Peter Ottosen.

Serviceledernes tillidsrepræsentant, Michael Claesen, deltog også i forhandlingerne og er glad for resultatet.

“Vi har arbejdet et stykke tid med denne aftale, og det er dejligt, at vi nu kan underskrive den. Det betyder meget, at vi kan blive en del af lederteamet. Det er en anerkendelse,” siger han.

De fleste får mere i løn

Aftalen mellem FOA og Aalborg Kommune gælder med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2019. Alle de tekniske serviceledere, der er omfattet af aftalen, er mindst på løntrin 39 nu. Det er en stigning for de fleste. Enkelte lå på et højere løntrin, og de er ikke gået ned i løn.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev