Annonce

Teknisk serviceleder Lars Præcius løfter en stol

Teknisk serviceleder: ”Stor fordel at styre tiden selv”

Højere løn, øget ansvar og – ikke mindst – mere fleksibilitet er tre af de store fordele, Lars Præsius og 44 andre tekniske serviceledere i Aalborg har opnået.

Annonce

Lars Præsius er teknisk serviceleder på skolerne i Vestbjerg og Grindsted. Takket være en ny aftale mellem Aalborg kommune og FOA kan han nu selv administrere sin arbejdstid. Niels Åge Skovbo

Af Jakob Melgaard
Journalist

Annonce

“Andre synes måske, det er nemmere at kunne sige ‘så, nu er klokken 16, så har jeg fri’. Sådan har jeg det ikke. Jeg synes jo netop,at det giver en frihed at kunne arbejde igennem og gøre opgaven færdig, så jeg ikke skal tænke på den i morgen.”

Det siger Lars Præsius, der i knap fire år har arbejdet i Aalborg Kommune som teknisk serviceleder på skolerne i Vestbjerg og Grindsted.

Han er glad for den nye aftale mellem FOA og kommunen. Den giver et statusløft og et lønløft, men den største fordel ved aftalen – ifølge den 53-årige Lars Præsius – er, at de tekniske serviceledere nu selv kan administrere deres arbejdstid.

Hvis han eksempelvis skal sætte en projektor op i en klasse, er det meget nemmere at vente, til eleverne er gået hjem. Det kan han nu.

“Jeg har altid haft et ønske om at komme på lederaftalen. Den store fordel er, at man styrer sin egen tid. Jeg skal ikke spørge nogen om lov,” siger han.

Og det kan være en fordel i en kompleks hverdag, hvor det kan være svært at holde øje med timer, arbejdstid, overarbejde og afspadsering.

“Som leder kan jeg selv vurdere, at jeg har haft så også mange kald, så nu tager jeg formiddag eller en fredag derhjemme uden at have dårlig samvittighed,” siger Lars Præsius.

2.500 kroner mere i løn

Som teknisk serviceleder på to skoler er Lars Præsius’ lønstigning lidt større end mange andres.

“Den ligger nok omkring 2.500 kroner,” vurderer han.

“Jeg synes, at aftalen er meget positiv. I gruppen af serviceledere synes vi dog ikke, at lønstigningen står helt mål med det ansvar, vi har, men vi er på rette vej, og nu er vi en del af ledelsen.”

Lars Præsius kan også godt se fordelen ved den nye aftale for skolelederen: “Nu har skolelederen et hold ledere, der er ansat på de samme vilkår. Skal vi for eksempel ud af huset, skal skolelederen ikke længere tænke på, om jeg skal have overtid eller ej.” 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev