Annonce

Pia Heidi Nielsen er ny formand for kost-service

Ny kvinde klar til formandsposten i FOAs kost- og servicesektor


Pia Heidi Nielsen fra FOA Sydsjælland bliver ny formand for Kost- og Servicesektoren i FOA. Hun afløser Gina Liisborg, der går på efterløn efter snart 10 år på posten. 

Annonce

Pia Heidi Nielsen fra FOA Sydsjælland bliver ny formand i Kost- og Servicesektoren i FOA. Hun vil især fokusere på arbejdsforhold og faglighed. "Normeringerne er pressede ude på arbejdspladserne," siger hun.  Jørgen True

Af Malin Schmidt
Journalist

Annonce

Der er først valg til formandsposten i FOAs kost- og servicesektor den 7. juni. Men allerede nu er valget mere eller mindre afgjort: Den nye sektorformand kommer til at hedde Pia Heidi Nielsen.

Der har ikke meldt sig nogen modkandidat, inden fristens udløb forleden. Desuden har alle valgt at pege på Pia Heidi Nielsen, som derfor officielt bliver udnævnt ved årsmødet i sektoren den 7. juni 2018.

Læs også: Serviceassistenten: Jeg fortjener mere i løn

”Jeg vil først og fremmest være med til at sikre arbejdsmiljøet ude på arbejdspladserne,” siger Pia Heidi Nielsen, der er 54 år, har været formand for sektoren i Sydsjælland siden 2006 og har en lang, faglig karriere bag sig.  

Altid tillidsmand

Pia Heidi Nielsen startede på Ankerhus Husholdningsskole, har været husbestyrerinde på en herregård og arbejdet 14 år som husassistent i et centralkøkken. 

”Jeg har været tillidsmand for husassistenterne stort set altid. Og jeg har siddet med overalt, hvor det er vigtigt at have en holdning og kæmpe for gode arbejdsvilkår,” siger Pia Heidi Nielsen og understreger, at det netop er det, hun vil fokusere på som ny sektorformand. 

Læs også: Sophie Løhde varsler lockout af 120.000 statsansatte

”Normeringerne ude på arbejdspladserne er efterhånden så pressede, at medarbejderne møder lidt før tid og går lidt senere hjem, for at sikre kvaliteten af deres arbejde. Den slags gratisarbejde skal vi kæmpe imod,” siger Pia Heidi Nielsen om en af sine mærkesager.

Faglighed i højsæde

En anden mærkesag er fagets udvikling i forhold til uddannelse og efteruddannelse. Især vil hun fokusere på fagligheden ude på arbejdspladserne. 

”Hvis vi vil sikre en høj faglighed, så skal vi også sikre ordentlige arbejdsforhold og et ordentligt arbejdsmiljø. Vi skal lave gode overenskomster, der gør, at vores medlemmer har det godt på arbejdspladserne, og at nye vælger vores fag til,” siger hun. 

Pia Heidi Nielsen afløser nuværende formand i Kost- og Servicesektoren, Gina Liisborg, der efter 10 år på posten forlader FOA for at gå på efterløn.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev