Annonce

Gitte overrækker blomster til vinderen af årets kollega

Tema: Den gode kollega

Her er årets kollega: Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal reagere


Med 56 procent af stemmerne løb social- og sundhedsassistent Christina Christiansen fra hjemmeplejen i Smørum med titlen som Årets Kollega 2018.

Annonce

TV2 Lorry var mødt op for at være med til overrækkelsen af Fagbladet FOAs pris  Årets Kollega 2018. Jørgen True

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

”Puha, her bliver lidt varmt, synes jeg,” griner Christina Christiansen, mens hun vifter med sin hånd mod ansigtet. 

Og det er måske ikke så mærkeligt. For i den lille frokoststue hos Hjemmeplejen Smørum er Fagbladet FOA, TV2 Lorry og en masse kollegaer stimlet sammen for at se overrækkelsen af Fagbladet FOAs pris Årets Kollega 2018. 
 
”Det er fedt. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal reagere,” siger social- og sundhedsassistenten Christina lidt genert om sin nye titel. 
 

Kage, blomster og godt humør

Sabrina Juul Jacobsen er den kollega, som har indstillet Christina til at være Årets Kollega. Hun synes blandt andet, at Christina fortjener titlen, fordi Christina hjalp og støttede Sabrina, da hun blev ramt af hård sygdom.
 
”Da mine dage så mest mørke ud, skrev hun og spurgte ind til mig. Hendes styrke og medmenneskelighed holdt gejsten oppe. Hun kom sågar hjem til mig med en kollega med hjemmelavet kage, blomster og godt humør,” skrev Sabrina blandt andet i sin indstilling.
 

Læs også: Kollega om nomineret: Christina er unik på alle måder

Da Christina fandt ud af, at Sabrina havde indstillet hende til at være Årets Kollega 2018, blev hun overrasket og rørt.
 
”Jeg tænkte, hvor mon mine ben blev af, for dem sparkede hun væk under mig,” siger Christina.
 

Mere end 400 stemmer

Blandt mere end 300 indstillinger udvalgte Fagbladet FOAs jury tre nominerede. Herefter var det op til læserne at afgøre, hvem der skulle løbe med titlen. Det kapløb vandt Christina med 56 procent af stemmerne.
 
”Over 400 stemmer i afstemningen gik til dig, så der er mange, der synes, at du har gjort noget godt og rigtigt,” siger Fagbladet FOAs chefredaktør Gitte Hejberg, da hun i sin tale forklarer, hvorfor Christina har vundet.
 
Med store smil filmer kollegaerne på livet løs med deres mobiltelefoner, mens Christina får overrakt blomster. 
 
”Åh, jeg bliver altså helt rørt,” lyder det nede fra bagerste række i frokoststuen, da Gitte Hejberg afslutningsvis siger tak og stort tillykke.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev