Annonce

Tema: Den gode kollega

Kollega om nomineret: Christina er unik på alle måder

Humørbomben Christina Christiansen er blandt de tre nominerede til at blive Årets Kollega 2018. Hun er altid klar med en hjælpende hånd og en vittig bemærkning.

Annonce

Social- og sundhedsassistent Sabrina Juul Jacobsen (th.) har indstillet sin kollega Christina Christiansen til Fagbladet FOAs pris Årets Kollega 2018. "Jeg kan ikke finde en bestemt ting, der gør Christina til en fantastisk kollega, selve hendes person og væsen er bare unikt, og jeg værdsætter hver dag sammen med hende," skriver Sabrina i sin indstilling af Christina. Jørgen True

Af Rasmus Handberg
Journalist

Annonce

Arbejdsglæden i hjemmeplejen i Smørum får et nøk op, når social- og sundhedsassistent Christina Christiansen er på arbejde.

”Christina er unik på alle måder, hun er rummelig og smilende. Christina er positiv, og hvis du er ked af det eller har travlt, har hun altid tid til at være der, selvom hun selv har travlt,” siger hendes kollega Sabrina Juul Jacobsen, som har indstillet Christina til prisen som Årets kollega.

Blot to måneder efter Sabrinas ansættelse for et år siden, begyndte hun at føle sig utilpas. Hun blev ramt af synsnervebetændelse, der betød, at hun straks skulle igennem et udredningsforløb for sklerose.

”Da mine dage så mest mørke ud, skrev hun og spurgte ind til mig. Hendes styrke og medmenneskelighed holdt gejsten oppe. Hun kom sågar hjem til mig med en kollega med hjemmelavet kage, blomster og godt humør,” skriver Sabrina i sin indstilling af Christina.

Aldrig for sent at sige tak

Sabrina har aldrig fået takket Christina for den enorme støtte, hun har været. Derfor sendte hun også sin indstilling videre til Christina.

”Hun sparkede benene væk under, og jeg blev meget rørt,” fortæller Christina om de varme, rosende ord i indstillingen.

”Jeg tror, at det ligger mig lige for at tænke på andre, men derfor er det stadig et dejligt skulderklap at få,” siger hun. 

Hun var på intet tidspunkt i tvivl om, at hun skulle være der for sin kollega, da Sabrina måtte igennem et udredningsforløb for sklerose.

”Jeg tænkte, at det har man brug for. Jeg har selv været sygemeldt i tre måneder. Det kan godt være, at det 'bare' er ens arbejdsplads, men derfor har man stadig brug for at vide, at kollegerne er der for en,” siger Christina.

Får kollegerne til at grine

Selv beskriver Christina sig som en humørbombe, og det kan Sabrina i hvert fald nikke genkendende til. 

”Hun joker meget, og får mig og kollegerne til at grine,” siger hun. 

I løbet af Sabrinas udredningsforløb for sklerose, var hun en kort overgang blind på sit ene øje.

”Men så ser du jo din mand lidt mindre,” lød den kække bemærkning fra Christina.

I dag har Sabrina diagnosen sklerose, men hun arbejder stadig i hjemmeplejen i Smørum, hvor hun nyder godt af hjælpen og støtten fra Christina.

”Det lyder måske som en kærlighedserklæring, men vi er altså begge lykkeligt gift med hver vores mand,” siger Sabrina med latter i stemmen.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev