Annonce

En kvinde og en mand krammer hinanden

Tema: Den gode kollega

FOAs medlemmer: Sådan er du en god kollega


FOAs medlemmer har talt. Få her fem råd til, hvordan du kan være den bedste kollega. 

Annonce

En god kollega kan gøre det værd at stå op om morgenen. Læs her nogle gode bud på, hvordan, I mener, man er en god kollega. Colourbox

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

I forbindelse med kåringen af Årets Kollega 2018 har Fagbladet FOA modtaget over 300 indstillinger. Her på Fagbladet FOA synes vi, at indstillingerne var så inspirerende, at vi har samlet en guide med jeres fem bedste bud på, hvordan man er en god kollega.

1. Giv en ekstra hånd

Med bare en lille smule hjælp kan man gøre dagen meget bedre for sin kollega. En skriver i en indstilling: 

"Den bedste kollega er Lise-Lotte, fordi hun er hjælpsom. Hun henter mig, når vejret er dårligt, da jeg kører på cykel. Hun er bare et dejligt menneske."

2. Et højt humør

Højt humør, glade smil og godt kollegaskab giver arbejdsglæde, skriver flere.

"Jeg kører glad afsted til hver vagt og tænker, hvor er jeg heldig at have så mange skønne kollegaer omkring mig, der vil gøre deres bedste for vores borgere, men ikke mindst også for hinanden," skriver en social- og sundhedsassistent for eksempel. 

3. Tålmodighed

At arbejde med mennesker kræver ofte, at man tager en dyb indånding i pressede situationer. Mange fremhæver kollegaer, der prioriterer tålmodigheden i deres arbejde.

4. Mere end en kollega

Det giver et ekstra rart arbejdsmiljø at komme hinanden ved uden for arbejdet. Et godt kollegaskab kan blive til et livslangt venskab. For eksempel skriver en:

"Hanne er et fantastisk menneske og har et hjerte af guld. Hun er der for mig i tykt og tyndt både privat og arbejdsmæssigt. Jeg vil gøre alt for Hanne, og hun vil gøre alt for mig."

5. Et godt overblik

I en stresset hverdag kan det være svært at holde tungen lige i munden. Dog roser I jeres bedste kolleger for at være gode til at bevare roen og overblikket, når alting går stærkt.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev