Annonce

Tema: Den gode kollega

Kollega om nomineret: Rikkes kreativitet og humør løfter dagplejen


Dagplejer Rikke Nielsen er blandt de tre nominerede til at blive Årets Kollega 2018. Rikkes kreative tankemønster og indlevelsesevne er enestående, fortæller kollega.

Annonce

Dagplejer Malene Eghøj (th.) har indstillet sin kollega Rikke Nielsen til Fagbladet FOAs pris Årets Kollega 2018. "Hun spreder solskin, hvor hun er," skriver Malene blandt andet i sin indstilling. Niels Åge Skovbo

Af Rasmus Handberg
Journalist

Annonce

Knap 15 børn sidder med store øjne, mens dagplejer Rikke Nielsen opfører ”Jens Hansen havde en bondegård” som dukketeater. Rikkes kreativitet og indlevelsesevne imponerer kollegaen Malene Eghøj.

Læs også: Coronarengøring i dagplejen: Hver anden har overarbejde

”Det er fascinerede at se, hvordan et til tre-årige sidder musestille og bliver opslugt af Rikkes enorme engagement,” siger Malene Eghøj, der har indstillet Rikke Nielsen som Årets Kollega 2018.
 

Spreder glæder og godt humør

De to har været kolleger i 11 år og i de seneste små tre år har de været i samme legestuegruppe i Hovedgård Dagpleje. Malene kan ikke forestille sig en bedre kollega.

”Hun spreder glæde og er humoristisk. Hun ser andre, og ser, hvis andre har brug for noget. Har vi det, så er hun der. Hun er vellidt af alle. Samtidig har hun et højt fagligt niveau, som gør hende til en god sparringspartner,” siger Malene.

Den pæne beskrivelse gør indtryk på Rikke.

”Det er rørende,” siger Rikke, mens hun leder efter ordene. 

”Jeg er smigret. Det er ikke så nemt at modtage så stor ros,” fortsætter hun.

Er der for sine kolleger

For Rikke betyder godt kollegaskab nærmest alt, fortæller Rikke selv.

”Jeg håber, at mine kolleger kommer til mig, hvis de har noget, og ellers spørger jeg ind, hvis jeg føler, at der er noget, vi bør tale om. Men det hele skal ikke være alvorligt, det er også vigtigt, at vi har det sjovt sammen," siger hun.

For tre år siden blev hun ramt af brystkræft og døjer stadig med mén, efter at have fået fjernet det ene bryst.

”Men på trods af mén fra sygdommen er hun der alligevel 100 % for os andre. Det beundrer jeg hende vildt meget for,” siger Malene.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev