Annonce

Ole og Carina står arm i arm. Carina kigger på Ole, og de smiler begge to.

Tema: Den gode kollega

Kollega om nomineret: Ole vender vrede til glæde

Ole Bremer Pedersen, som arbejder i Den Sociale Hjemmepleje i Valby, er blandt de tre nominerede til at blive Årets Kollega 2018. Kollegaen, som har indstillet ham, mener, at han besidder en helt særlig tålmodighed.

Annonce

Carina Landorff (th.) har indstillet sin kollega Ole Bremer Pedersen (tv.) til prisen for Årets Kollega 2018. De arbejder sammen i Den Sociale Hjemmepleje i Valby. Jørgen True

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

Et stort smil og et kompliment. Det bliver man mødt med som borger i Den Sociale Hjemmepleje, når Ole Bremer Pedersen banker på døren om morgenen. For Ole har et stort overskud og ser altid positivt på tilværelsen. Det fortæller Carina Landorff, som har indstillet Ole til at være Årets Kollega 2018. 

Der er mange årsager til, at hun har indstillet Ole. Men især en speciel situation i deres arbejde med misbrugere og psykisk syge borgere gjorde stort indtryk på Carina.

”Ole mødte ind en morgen hos en borger, som havde haft en dårlig nat og var meget vred. Hun var klar til at læsse det hele af på Ole. Men Ole smilede til hende og sagde: ’Ej, hvor er du pæn i dag’. Og så blev hun helt vildt glad og teenageflov og glemte alt om sin dårlige nat,” siger Carina.

Carina fortæller, at borgeren havde nogle svære perioder, men at Ole formåede at tackle dem hver eneste gang. 

"Han har bare en speciel tålmodighed. Og det er helt fantastisk,” siger Carina.

Et godt hold på Enghavevej

Ole er både mundlam og rørt, da Fagbladet FOA ringer til ham og overleverer nyheden om, at han er én ud af tre nominerede blandt over 300 indstillinger. Carina fremhæver især Oles tålmodighed med borgerne som en årsag til, at hun har indstillet ham. Men Ole vil ikke tage æren helt for sig selv.

”Jeg tror, at jeg som udgangspunkt er tålmodig. Men jeg synes, at vi alle sammen er tålmodige. Vi er et godt hold,” siger han.

Livets lyse side

Udover at være rummelig og tålmodig, ser Carina også sin kollega Ole som en positiv person, der altid får det bedste ud af selv svære omstændigheder. Og positivitet prioriterer Ole højt i sin hverdag.

”Jeg tror, at man skal forsøge at få det bedste ud af dagen hver dag. I det hele taget skal man bare se livet på den lyse side,” siger han.

Carina krydser fingre for, at Ole vinder Årets Kollega 2018. I sin indstilling skrev hun:

”Ole fortjener denne pris så meget, så han selv kan se og forstå, hvor meget han betyder for os kollegaer, men i sandhed også for alle vores borgere.”

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev