Annonce

Dennis Kristensen

Debat 

Klumme: Unfair og ulige konkurrence


Påskud om fair og lige konkurrence har kostet skatteyderne dyrt, skriver formand for FOA Dennis Kristensen.

Annonce

Essensen i regeringens udspil om fair konkurrence er, at det offentlige får sværere ved at bruge den sunde fornuft, når velfærd og service tilrettelægges. Jørgen True

Af Dennis Kristensen
Formand

Annonce

Det private Danmark skal have bedre muligheder for at udkonkurrere fællesskabets Danmark. Så kort kan regeringens nyeste udspil ‘Fair og lige konkurrence’ beskrives. Udspillet indeholder blandt andet bedre klagemuligheder for det private erhvervsliv over det, de private brancheorganisationer kalder “offentligt opgavetyveri”.

Skræller man fup og spin af, så er regeringens grundholdninger tydelige nok. Det handler ikke om fair og lige konkurrence mellem ligestillede parter. Det handler alene om at forbedre det private erhvervslivs muligheder for at konkurrere mod offentligt leveret velfærd og service, uden at det offentlige kan svare igen på konkurrencen.

Den politik, som skiftende regeringer har gennemført under påskud af, at det handler om fair og lige konkurrence, har kostet skatteyderne dyrt.

Opbygning af nyt bureaukrati og kunstigt høje priser til privathospitaler og privat ældrepleje har kostet dyrt. Rigtigt dyrt.

Dennis Kristensen, Formand
Der er pumpet millioner og atter millioner af kroner i forsøget på at skabe markeder for velfærdsydelser. Vel at mærke kunstige markeder for skattekroner. Opbygning af nyt bureaukrati og kunstigt høje priser til privathospitaler og privat ældrepleje har kostet dyrt. Rigtigt dyrt. Har det så givet fair og lige konkurrence mellem det private og det offentlige? Næ – det offentlige er bundet på hænder og fødder.

Vil en ældre eksempelvis tilkøbe en ydelse, hun ikke er visiteret til, så må hun gå til et privat plejefirma. Vil en kommune gerne etablere en café for både de ældre og lokalområdets beboere for at opbygge netværk omkring plejecentret, så vil der blive råbt unfair konkurrence i forhold til caféer og restauranter.

Det handler ikke om sund fornuft, men om ideologi. Regeringen er desværre ramt af troen på Lamborghini-velstand til de bedst stillede og forbud mod fællesskabets muligheder for at tænke i fornuft og for borgerne sammenhængende løsninger

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev