Annonce

Connie fik tjekket løn af FOA: Se hvor mange penge hun manglede

Connie Johanne Sjørslev syntes ikke, at det var nemt at finde rundt i sine lønsedler. Hun gik derfor til FOA for at få lavet et løntjek. 

Annonce

Connie har fået udbetalt 35.000 kroner fra sin tidligere arbejdsplads, efter at hun et løntjek hos FOA. Michael Bo Rasmussen

Af Andreas Hemme
Journalist

Annonce

På Connie Johanne Sjørslevs tidligere arbejdsplads, hvor hun var ansat som social- og sundhedshjælper, var de flere medarbejdere, der undrede sig over deres lønsedler. De syntes ikke tingene så helt rigtige ud, og gik derfor til ledelsen for at høre, hvordan det hang sammen. 
 
”Det var noget rod at prøve at finde rundt i vores lønsedler, med FO-dage, overtidsbetaling og sådan nogle ting. Vi var flere, der gik ind og spurgte, hvordan tingene hang sammen. Der fik vi en forklaring, og det lød meget teknisk, så den affandt jeg mig med,” fortæller Connie. 
 

Læs også: Så let tjente Pia 61.000 kroner

Den daværende social- og sundhedshjælper skulle snart starte på uddannelsen som social- og sundhedsassistent og skulle derfor stoppe på sin arbejdsplads. Kort før hun stoppede, kom FOA ud på arbejdspladsen og tilbød at lave løntjek for medarbejderne, men da hun skulle stoppe, fik hun det ikke gjort. 
 
”Men mange af mine kolleger fik det lavet, og det gik som en steppebrand. Der blev fundet rigtig mange fejl,” siger Connie. 
 

Vil betales for sit arbejde

Da Connie afsluttede uddannelsen som social- og sundhedsassistent sidste år, følte hun, at hun havde overskud til at få lavet løntjekket. 
 
”Jeg fik printet alle mine lønsedler ud, og kontaktede FOA for at høre, om de ikke ville kigge på det for mig. Det ville de gerne, og derefter ringede min sagsbehandler fra FOA et par gange for at få flere oplysninger,” fortæller hun. 
 

Læs også: Skiftede til FOA: Fik 4.000 mere om måneden

Det skulle vise sig at være en god idé for Connie at få lavet løntjekket, fordi hun havde en god sjat penge til gode fra sin tidligere arbejdsplads. 
 
”Det endte med, at jeg fik cirka 35.000 udbetalt. Det meste var fra manglende udbetaling for overarbejde og FO-dage. Det var jeg virkelig glad for. Fordi selvom jeg var glad for mit gamle arbejde, så vil jeg også have mine penge for det,” siger Connie.
 

Ikke et forsøg på snyd

Selvom Connie havde fået en forklaring fra sin tidligere arbejdsplads på sin lønseddel, som ikke stemte overens med, hvordan det virkelig hang sammen, så tror hun ikke, at det var et forsøg på at snyde hende. 
 
”Det er ret teknisk at finde ud af sådan en lønseddel, så jeg tænker også, at jeg godt kunne have sat mig bedre ind i det. Fordi jeg tror, at man kan finde fejl på alle arbejdspladser. Derfor tager jeg heller ikke nødvendigvis alting for gode vare i dag,” siger Connie. 
 
Hun opfordrer derfor andre til at gå til enten deres tillidsrepræsentant eller til fagforeningen, hvis der er noget, de er i tvivl om omkring deres løn.
 
”Den anden dag på arbejde snakkede jeg med nogle kolleger, der aldrig havde tjekket deres lønseddel. Så jeg tror også, vi selv skal være mere opmærksomme. Men hvis jeg er i tvivl om noget i dag, vil jeg nok kontakte FOA for at få styr på det, og så selv afklare det med min nye arbejdsplads. Nu ved jeg jo lidt bedre, hvordan det hele fungerer,” fortæller hun. 
 
Se, hvordan du også kan få tjekket din løn af FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev