Annonce

Der sprøjtes med vand fra slangen

Tema: Snapshot

Årtiers tradition fortsætter: Aalborg Brandstation imponerer børnene


Igennem flere årtier har brandfolkene på Aalborg Brandstation slået dørene op og rullet slangerne ud om torsdagen i efterårsferien. Tre timer om året kan byens mindste få et kig ind bag facaden på stationen, og igen i år blev det trods kulde og blæst en succes.

Annonce

Tobias Stidsen

Af Tobias Stidsen
Journalist

Annonce

Børnene holder godt øje med alt det, der foregår
Nysgerrighed. Næsten alle bilerne holdes åbne, så børnene kan prøve at sidde i dem. ”Det er jo børn, og de piller lidt ved tingene. De vil op i bilerne, og forældrene vil gerne tage billeder. Skal de ikke have lov til det? Det synes jeg,” fortæller beredskabsmester Peter Martin, der har ansvaret for dagen.
Børnene bliver udsmykket
Udsmykning. Ved makeupstationen i garagen kan børnene få lavet et sejt sår. ”Det er en god gimmick, selvom det jo egentligt ikke har noget med vores faglige hverdag at gøre,” siger beredskabsmester Peter Martin.
Der bestiges et hus
Højderedning klokken 14. ”Det stiver jo lidt af at få lov at vise, hvad man egentlig kan,” siger beredskabsmester Peter Martin. ”Det er den faglige stolthed.”
Blandslukning med hjælp
Hjælp udefra. Aalborg Ungdomsbrandkorps er mødt op for at hjælpe til ved brandsprøjten og andre aktiviteter, som børnene kan prøve.
Med brandhjelme sidder to børn ved rattet
Bedre end legetøjsbutikken. End ikke et tilbud til Elliot og Hector på fem og syv år om et besøg i Fætter BR kan lokke mere end et brandstationsbesøg i blæst og kulde.

Mange i sving

  • Udover frivillige og ungdomsbrandkorpset er der som normalt syv brandfolk på vagt – samt fire ekstra, der er kaldt ind i anledning af dagen.
  • En sprøjte, en stigevogn samt en indsatsleder er kørt i stilling ved stationens bagindgang i tilfælde af udrykning.
  • Efter åbent hus gennemgås alle køretøjer for at tjekke, om alt er, som det skal være. Dagen efter får køretøjerne igen et tjek af det nye vagthold.
+
Der vises rundt i bilen
Treenighed. Både politi- og ambulancefolk er også til stede på stationen. ”Det er en tradition at have dem med, men det hænger jo sammen. Præhospital, brandvæsen og politi er samarbejdspartnere nummer ét,” fortæller beredskabsmester Peter Martin.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev