Annonce

Ung mand i sort trøje smiler

Tobias skal med til kongelig fødselsdag: ”Juryen har set, at det jeg gør, faktisk har en stor betydning”


Tobias Aaquist fra social- og sundhedsuddannelsen i Fredericia skal med til bal på slottet, når Prins Christian fejrer sin 18-års fødselsdag. Fredericia Kommune har nemlig valgt at sende to repræsentanter fra erhvervsuddannelserne.

Annonce

Tobias Aaquist håber, at hans deltagelse til Prins Christians 18-års fødselsdag kan være med til, at flere mænd får øjnene op for social- og sundhedsfaget. SOSU FVH

Af Laurits Eriksen
Journalist

Annonce

Hvis Tobias Aaquist ikke allerede har et flot sæt tøj hængende i skabet, har han pludselig fået travlt med at anskaffe sig et.
 
For når Dronning Margrethe i anledningen af Prins Christians 18-års fødselsdag holder gallataffel på Christiansborg Slot 15. oktober, står Tobias Aaquists navn nemlig på gæstelisten. 

Kongehuset har valgt at invitere to unge repræsentanter fra hver af landets 98 kommuner med til festen, og det er op til kommunerne selv at vælge, hvem der skal have en oplevelse for livet. Med kun en måned til den store fest er valget i Fredericia Kommune nu faldet på 19-årige Tobias Aaquist, der til dagligt læser til social- og sundhedsassistent på Social- og Sundhedsskolen FVH. Han er stolt af, at en enig jury har peget på ham:
 
”Det er dejligt, for det føles som en vigtig anerkendelse. Juryen har set, at det jeg gør, faktisk har en stor betydning. Jeg glæder mig, det er ikke lige hver dag, man får lov til at møde prinsen.”
 
Tobias Aaquist var ikke i tvivl om, at social- og sundhedsfaget var den rette vej for ham. Hans storebror er lige blevet færdiguddannet social- og sundhedsassistent, og det var ham, der motiverede Tobias til at gå ind i samme branche.
 

En god rollemodel

Fredericia Kommune har i år fokuseret på at give unge fra erhvervsuddannelser et ekstra klap på skulderen. Det gjorde de, da de var værter til DM i Skills, der også var med kongelig deltagelse, og de gør det nu igen til prinsens fødselsdag. Et af kriterierne for at blive betragtet som kandidat var nemlig, at man skulle have et ønske om at være rollemodel for kommunens erhvervsuddannelser. 
 
Det er ikke overraskende, at Fredericia Kommunen fik øjnene op for Tobias Aaquist som en god rollemodel. Han er nemlig en del af projektet ’UNG I VELFÆRD’. Det betyder, at Tobias Aaquist bidrager til at fremme viden om karrieremulighederne indenfor social- og sundhedsuddannelserne. Sammen med andre rollemodeller tager han ud på skoler for at forklare andre unge, hvorfor hans fag er vigtigt og spændende. Det gør han, fordi at han synes, det er vigtigt at give uddannelsen mere opmærksomhed. Han håber, at hans deltagelse i prinsens fødselsdag også kan være medvirkende til det:
 
”Det betyder enormt meget, at der kommer fokus på social- og sundhedsfaget. Jeg er i en branche, hvor der er flest kvinder, så jeg er glad for, at jeg som mand kan være med til at skabe opmærksomhed. Det gør måske, at der er flere mænd, der får øjnene op for faget,” siger Tobias Aaquist.
 
Mens Tobias Aaquist venter på den officielle invitation fra Kongehuset, kan han begynde at gøre sig tanker om, hvad han vil sige til prinsen og hvilket tøj, han skal have på.
 
”Men jeg tænker i hvert fald, at det bliver noget pænt tøj,” siger Tobias Aaquist.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev