Annonce

Blomster ligger foran pæl med bloklys i baggrunden

37-årig kvindelig ansat dræbt foran plejecenter


Sent torsdag aften blev en kvindelig ansat dræbt foran sin arbejdsplads Plejecenter Samsøvej i Holbæk. Den 37-årige kvinde, der netop havde fået fri, blev knivdræbt af en ukendt gerningsmand.

Annonce

Fredag morgen var der lagt blomster foran Plejecenter Samsøvej i Holbæk, hvor en 37-årig kvinde torsdag aften blev knivdræbt af en endnu ukendt gerningsmand. Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Af Alexander Pilgaard Kjær
Journalist

Af Rasmus Handberg
Journalist

Annonce

En 37-årig kvinde blev sent torsdag aften knivdræbt foran Plejecenter Samsøvej i Holbæk. Kvinden havde netop fået fri fra sit arbejde på plejecentret, da hun i sin bil blev overfaldet af en ukendt gerningsmand. En kollega forsøgte forgæves at forhindre drabet og løb efterfølgende tilbage for at tilkalde hjælp. I mellemtiden forsvandt gerningsmanden i en ukendt retning.

Klokken 23.10 blev overfaldet anmeldt til politiet, som var fremme ved gerningsstedet få minutter senere. Da de kom frem, ydede de førstehjælp, men kvinden blev erklæret død, da hun ankom til sygehuset, oplyste vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi Kim Løvkvist på et pressemøde fredag formiddag.

Kvinden, der var afghansk statsborger, var gravid. Det er lykkedes at redde barnet, der nu er på Rigshospitalet og ser ud til at overleve, oplyste Kim Løvkvist.

”En forfærdelig og uforståelig hændelse”

Hændelsen i nat er forfærdelig og uforståelig, skriver forbundsformand i FOA Mona Striib på sin Facebook:

”En ung kvinde med et ufødt barn. Stukket ihjel på vej hjem fra arbejde på et plejehjem i Holbæk. Vi ved endnu ikke, hvem drabsmanden er. Vi ved ikke hvorfor. Mine tanker går til det lille barn, der aldrig lærte sin mor at kende. Mine tanker går til kvindens elskede og hendes kollegaer, som jeg ved er dybt rystede.”

På plejehjemmet er alle påvirket af hændelsen, siger faglig sekretær i FOA Sjælland Sigurd Gormsen:

”Der er en utryghed blandt kollegerne, for de tænker på, hvad der sker, når de skal hjem efter deres vagt. Vi er glade for, at alle er blevet tilbudt krisehjælp, for medarbejderne er selvfølgelig meget påvirkede, og derfor er fællestillidsrepræsentanten også på stedet hele dagen.”

Ifølge borgmester Christina Krzyrosiak Hansen har kommunen fokus på plejecentrets ansatte og beboerne. Til Ritzau siger hun:

”Der er blevet og bliver fortsat taget rigtig godt hånd om medarbejdere, beboere og pårørende fra både ledelsens side og krisepsykolog. Medarbejderne er også rigtig gode til at støtte op om hinanden og beboerne,” siger hun.

Bred efterforskning og opfordring til at ringe 114

Politiet kalder det for en enkeltstående og ulykkelig hændelse og siger, at der ikke er grund til yderligere utryghed eller bekymring, men at de naturligvis vil være til stede foran plejecentret.

Politiet fortæller, at alle døre holdes åbne i efterforskningen, og at de bruger mange ressourcer og kompetencer. De kender ikke motivet og holder dermed alle muligheder åbne.

Vicepolitiinspektøren opfordrer alle, der har hørt eller set noget, til at ringe 114. Det kan være, hvis privatpersoner i området har overvågning, eller hvis der bliver fundet ukendte beklædningsgenstande, en kniv eller andet i haver og skraldespande. I disse tilfælde vil politiet meget gerne høre om det.

Signalement

Politiet oplyste til den fremmødte presse, at der ikke er nogen mistænkt endnu, men at de er kommet godt fra start i efterforskningen. Og de har også et signalement af gerningsmanden:

”Vidnet beskriver ham som en ung mand på 18-19 år, der er spinkel og 170-175 centimeter høj. Han har en anden etnisk baggrund end dansk, og så var han bevæbnet med en kniv,” siger Kim Løvkvist og oplyser i øvrigt, at de ikke er i besiddelse af gerningsvåbnet endnu.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev