Annonce

serviceassistenter på job foto heidi lundsgaard

Vinterpakken: Se, hvem der har fået ekstra bonus


Alle fem regioner har udbetalt første del af vinterpakken, der har til formål at hjælpe et hårdt presset sygehusvæsen. Se her, hvor mange fra de enkelte faggrupper, der har fået udbetalt en bonus.

Annonce

En lang række medarbejdere, blandt andet serviceassistenter, har fået udbetalt første del af en fastholdelsesbonus finansieret af midler fra den såkaldte vinterpakke. Heidi Lundsgaard / arkivfoto

Af Rasmus Handberg
Journalist

Annonce

I starten af december blev der på finansloven afsat én millard kroner til at hjælpe sygehusene gennem vinteren. 

I alle fem regioner blev det efterfølgende aftalt at give udvalgte medarbejdere på landets sygehuse en fastholdelsesbonus og ekstra tillæg for mer- og overarbejde.

Læs også: Overblik: Sådan fordeles pengene fra vinterpakken

Første del af fastholdelsesbonussen er blevet udbetalt i alle regioner, viser oversigter, som Fagbladet FOA har fået aktindsigt i.

FTR: Har haft den ønskede effekt

Ambulancepersonalet i Region Syddanmark er den personalegruppe i hele landet, hvor flest er omfattet af vinterpakken. Det er Flemming Sejlund, paramediciner og fællestillidsrepræsentant, selvsagt glad for.

”Det afspejler, at politikerne har haft øje for, hvor presset vi har været, og hvor store udfordringer der er med at fastholdelse af personalet,” siger han.

Udover en fastholdelsesbonus får medarbejderne 100 kroner ekstra i timen for overarbejde. Og det har haft den ønskede effekt, siger Flemming Sejlund:

”Før var det meget få, der ønskede at tage ekstra vagter. Nu er der rigeligt, der byder sig til. Så man kan sige, at det var det, der skulle til.”

Andre regioner har modsat valgt slet ikke at omfatte ambulance-personalet i vinterpakken. Og det undrer fællestillidsrepræsentanten.

”For det er jo et nationalt problem, at det er svært at fastholde medarbejdere,” siger Flemming Sejlund. 

Herunder kan du se, hvordan de enkelte regioner foreløbig har fordelt midlerne.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev