Annonce

Sommerhuse med danske flag

Dine kolleger holder sommerferie i Danmark 


For anden sommer i træk er ferien præget af coronapandemien. Det gør sig også gældende for FOAs medlemmer, hvoraf hele 81 procent bliver inden for Danmarks grænser i år.

Annonce

En stor andel af FOAs medlemmer vælger i år at tage i sommerhus i det danske land fremfor at tage flyveren udenlands. Colourbox

Af Anja Skov Granerud
Journalist

Annonce

Charterflyene har været stillestående i lange perioder under coronaepidemien. Og selvom coronapas og vaccination gør det muligt at rejse uden for landets grænser igen, har mange af FOAs medlemmer i år valgt at blive i Danmark.

Det viser en spørgeskemaundersøgelse, der blev sendt ud blandt medlemmerne i juni. Her svarede 81 procent – eller fire ud af fem – at ferien i år bliver på dansk jord. 

Ud af dem har 36 procent svaret, at ferien skal holdes i deres eget hjem, mens 45 procent har svaret, at ferien skal afholdes i Danmark, men ikke hjemme. 

Også social- og sundhedsassistent Marianne Petersen, der arbejder i Ballerup Kommune, har valgt at holde ferie i Danmark i år. 

”Vi tager normalt til Tyrkiet i en uge i vores sommerferie, men på grund af corona har vi valgt at blive i Danmark i år. Vi har lejet et sommerhus, som vi tager i med vores børn og børnebørn,” fortæller hun.

Det er for risikabelt at begive sig udenlands, siger hun: 

”Det er for usikkert at rejse lige nu. Vi har for nylig fået børnebørn, og dem vil vi ikke risikere at smitte. Og så er det svært at finde rundt i de forskellige regler og restriktioner, der hele tiden kan ændre sig.” 

Læs også: Dagpenge og sygedagpenge: Sådan er dine rettigheder nu

Ikke så skidt, at det ikke er godt for noget
John Joseph Singleton er portør på Bornholms Hospital og har familie i Irland, som han plejer at besøge hvert år i marts. Dem har han ikke set i to år nu.

”Jeg er både gået glip af et bryllup og min søsters runde fødselsdag. Jeg tør simpelthen ikke rejse, når jeg har tæt kontakt med mange patienter i løbet af en dag. Heller ikke selvom jeg er vaccineret,” siger han.

Og selvom han havde håbet at kunne være frivillig på Tønder Festival sidst i august, har han brugt corona-tiden på andre ting.

”Jeg er meget heldig, at jeg har haft tid til at renovere mit hus. Og så går jeg en lang tur med min hund hver dag. Der er jeg heldig at bo på Bornholm. Så det er ikke så skidt, at det ikke er godt for noget. Det kunne have været meget værre,” siger han.

Af undersøgelsen fremgår det, at 35 procent  af FOA-medlemmerne skal i sommerhus, 13 procent skal campere, ti procent holder aktiv ferie, otte procent svarer, at de holder ’storbyferie’ i år, mens tre procent er på charterferie. 

Af samme undersøgelse fremgår det, at 15 procent af medlemmerne ikke har mulighed for at holde tre ugers sammenhængende ferie.

Blandt social- og sundhedssektorens medlemmer er det hele 21 procent – svarende til hver femte – der svarer, at de ikke har mulighed for at holde tre ugers sammenhængende ferie.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev