Annonce

Mand sidder i traktor

Fra tømrer til teknisk serviceleder: ”Jeg blev tvunget til at skifte spor - og jeg er vildt glad”


Da Klaus Albrektsen faldt ned fra et tag, slukkede drømmen om at være selvstændig tømrer. I dag går han forrest som teknisk serviceleder på en skole.

Annonce

Klaus' bedste råd: Uanset hvor sort det ser ud, kan du godt finde noget andet, der gør dig glad. Tor Birk Trads

Af Nana Toft
Journalist

Annonce

Konen var gravid, de havde lige købt hus, og virksomheden var endelig begyndt at give overskud, da Klaus Albrektsen faldt ned fra et tag og landede på terrassen.

”Jeg prøvede at køre videre, som om intet var hændt, selvom jeg havde ondt i hele kroppen. Til sidst kiggede min kiropraktor mig dybt i øjnene og sagde, at jeg var nødt til at finde et andet job,” fortæller Klaus Albrektsen.

”Jeg vidste det godt. Men drømmen om at leve som selvstændig tømrer var gået i blodet. Friheden, ansvaret, det her med at have mit eget. Jeg kunne ikke give slip.”

Læs også: Diskusprolaps fik Kim i gang med uddannelse - nu har han udgivet bog om at læse videre

Klaus Albrektsen

35 år.

Fra: Håndværker med egen virksomhed. I januar 2014 faldt Klaus Albrektsen ned fra et tag og måtte søge et mere stillesiddende job som blandt andet sælger i XL-BYG.

Til: Et insidertip fra svigerfar i 2016 fik Klaus Albrektsen til at søge en intern opslået stilling som teknisk serviceleder i Mariager Fjord. I dag arbejder han på Assens Dagtilbud og Skole.

+

Klaus fikser det

Men det var han nødt til at gøre. Først blev han vagtmand og fik så sælgerjob i blandt andet XL-BYG, men han var ikke glad.

Det blev han først, da han, to år efter at han gled på taget, landede som teknisk serviceleder på det kombinerede dagtilbud og skole i Assens nær Mariager.

Her siger både forældre og ansatte nu rigtig tit ’Klaus fikser det’, når der eksempelvis skal skiftes en pære, eller der er en projektor, der er gået i stykker.

”Ansvaret passer mig perfekt. Jeg har jo altid godt kunnet lide at gå forrest,” siger Klaus Albrektsen.

Det var hans svigerfar, der også er teknisk serviceleder, der så en internt opslået stilling.

”Som jeg var så heldig at få,” siger Klaus Albrektsen, der stadigvæk kan være ked af, at drømmen brast.

”Jeg blev jo tvunget til at skifte spor. Når det er sagt, er jeg vildt glad for at være, hvor jeg er. Jeg plejer at sige, at det er min skole.”

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev