Annonce

Mand kigger sig over skulderen

Diskusprolaps fik Kim i gang med uddannelse - nu har han udgivet bog om at læse videre

Da en diskusprolaps fik Kim Limkilde-Welcher i knæ, måtte han starte forfra. Som 48-årig begyndte han på HF, før han læste til pædagog, og ved siden af sit job på et botilbud læser han nu på universitetet.

Annonce

Kims bedste råd: Uanset hvor og hvad du kommer fra, så kan du. Tor Birk Trads

Af Nana Toft
Journalist

Annonce

"Altså, jeg er ret lun på pædagogisk antropologi. Så jeg overvejer, om jeg også skal læse det på et tidspunkt.”

Kim Limkilde-Welcher smiler. Han er 54 år og arbejder som socialpædagog på et bosted i København. Ved siden af læser han en kandidat på Aalborg Universitet – og overvejer at fortsætte med nye studier, når han er færdig.

Selv siger han, at han er blevet ’sulten på uddannelse’, og at han slet ikke har lyst til at stoppe.

Læs også: Guide: Her er dine muligheder for sporskifte

Kim Limkilde-Welcher

54 år.

Fra: Ufaglært slotsbetjent og selvstændig havemand. Da Kim Limkilde-Welcher i 2014 får en diskusprolaps og lukker virksomheden, starter han først på HF, siden på pædagoguddannelsen.

Til: Socialpædagog på Bostedet Thorupgård i København. Ved siden af sit arbejde læser han en kandidat på Aalborg Universitet, og han har planer om andre kandidatuddannelser.

+

Mistede lysten til skole 

At Kim Limkilde-Welcher i dag læser på universitetet, har ikke altid ligget i kortene. Han var en glad skoledreng de første skoleår, men skilsmissen mellem hans forældre i femte klasse betød, at han var nødt til at skifte skole.

”Min far var ikke tilstedeværende hverken før eller efter separationen,” fortæller Kim Limkilde-Welcher, men moren støttede op i det omfang, hun kunne. Det var dog et hjem, hvor midlerne var små og overskuddet lille.

”Jeg blev mobbet, mistede lysten til skolen og mistede måske også troen på, at jeg var sådan en, der kunne finde ud af at læse,” siger Kim Limkilde-Welcher.

Læs også: Henriette elsker at være serviceassistent: ”Det er dét job, jeg altid skulle have haft”

Ramt af depression

I over 25 år arbejdede han som ufaglært, hvor det blandt andet blev til 15 år som slotsbetjent på Amalienborg og Christiansborg, faglærer på AMU og selvstændig havemand.

Men så fik Kim Limkilde-Welcher en diskusprolaps og en efterfølgende svær depression. Det tog et år, før han så lyset for enden af tunnelen og tænkte ’så er det nu’, hvis han nogensinde skulle have en uddannelse.

”Det største og mest sindssyge skridt var, da jeg som 48-årig startede på HF. Tvivlen var enorm: Kan jeg klare det? Er jeg for gammel?”

Barrieren er i mig

Det endte med at blive godt. Men det var kun fordi, Kim Limkilde-Welchers hustru tjener penge, at han kunne gennemføre på SU. Det sværeste var dog at forlige sig med, at man som et voksent, erfarent menneske skulle tilbage på skolebænken.

”Det viste sig dog, at vi var mange, der var oppe i årene, og så fandt jeg ud af, at det kun var mig, der var bange for at være for gammel. Den største barriere lå i mig selv,” forklarer Kim Limkilde-Welcher, der kort før eksamen fik en idé til en bog. En bog der skulle hjælpe andre med at turde skifte spor.

”Jeg tænkte, at hvis jeg kom igennem det her, ville jeg skrive om, hvordan det var. Som et redskab til andre i samme situation,” siger Kim Limkilde-Welcher.

Læs også: Fra tømrer til teknisk serviceleder: ”Jeg blev tvunget til at skifte spor - og jeg er vildt glad”

Det er aldrig for sent

Første kapitel til bogen skrev han i ét hug dagen efter, han fik sin pædagogeksamen. I januar 2021 udgav han bogen på saxo.com. Det er en praktisk bog, der beskriver alle de muligheder, der er for at læse videre. Men det er først og fremmest en bog om mod.

”Jeg har lyst til at give folk en tro på, at det kan lade sig gøre. For det har jeg selv manglet,” fortæller Kim Limkilde-Welcher.

”Verden er fuld af muligheder, og det er aldrig for sent. Heller ikke for en dreng, der ellers helt havde mistet modet. Det tog bare lidt tid,” siger Kim Limkilde-Welcher.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev