Annonce

Ismaskine kører på is i hal

Tema: Snapshot

Iiiiismand


Som teknisk servicemedarbejder i Odense Idrætspark er Frank Palm Hansen blandt meget andet involveret i superligafodbold, isdisko, håndbold, tennis, badminton, søndagsbingo, rottweiler-vm og koncerter. Vi fulgte ham en fredag aften, som startede med, at han varmede isen op til kampen mellem Odense Bulldogs og Rødovre Mighty Bulls.

Annonce

Det 60 grader varme vand smelter isens overflade, før det hurtigt fryser til igen og efterlader overfladen glat, blank og kampklar. Jan Sommer

Af Jakob Melgaard
Journalist

Annonce

Frank Palm Hansen er også tillidsrepræsentant og er organiseret i FOA Sport sammen med 800 andre badeassistenter og servicemedarbejdere på idrætsanlæg. FOA arbejder for, at uddannelsen til badeassistent gøres landsdækkende, og de 800 medlemmer er også tiltænkt en rolle i FOAs udspil til forbedret folkesundhed.

Mand foran hal med lilla lys
Frank har bedt de ’dansende’ til aftenens isdisko om at forlade isen, hvorefter han kører med maskinen. Bagefter står de alle og venter på, at han giver ballet frit igen. Jan Sommer
Ismaskine
På hver tur skraber Frank den øverste halve millimeter af isen. Det fylder en del i snegraven. En gang kom lægen forbi for at grave i sneen: En ishockeyspiller manglede nogle tænder efter en hård tackling. Jan Sommer
Mand står med ledninger
Der er ikke meget plads ved siden af ismaskinen, som bliver sat til opladning og får påfyldt vand efter hver tur på isen. Sådan en aften bliver det til 11-12 ture i de to ishaller. Jan Sommer
Bor der borer ned i is
Når ismaskinen har kørt, skal målene bores fast. Det klares med en helt almindelig boremaskine og et 22 mm træbor. Jan Sommer
Mand kører stole ud af idrætshal
Odense Håndbolds kvinder har slået Horsens 23-17. Frank kører stolene fra udskiftningsbænkene tilbage på depotet – og giver highfives til nogle kolleger, som har harpiks på hænderne. På en normal uge bruger Frank og hans kolleger 65 timer på at rense harpiks af efter håndbold. ”Vi lægger ud med en almindelig gulvmaskine, og så skraber vi klatter af og vasker efter.” Jan Sommer
Mand tager flag ned af flagstang
Arbejdsdagen er ved at være forbi, og den 41-årige tekniske servicemedarbejder haler flaget ned foran håndboldhallen. Med respekt, og uden at røre jorden. ”Chefen for Odense Idrætspark er major af reserven. Han er alletiders fyr, hvis man behandler Dannebrog ordentligt,” siger Frank Palm Hansen. Jan Sommer

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev