Annonce

Portræt af pædagogisk assistent Allan

Nyuddannet scorer job gennem FOA


Allan Al-Bayati fik som nyuddannet pædagogisk assistent job gennem FOA JobMatch. Fra årsskiftet får ledige FOA-medlemmer i de fleste kommuner hjælp af FOA til at finde nyt job og skal ikke længere møde i jobcentrene de første tre måneder. 

Annonce

Allan Al-Bayati havde gået ledig i halvanden måned, da han fik en SMS om et muligt job. En uge efter kom han til samtale og fik jobbet som nattevagt på bostedet Kilebo i Tilst.  Iben Gad 

Af Linnea Kadziola
Journalist

Annonce

”Selvom jeg har kvalifikationerne til jobbet, havde jeg ikke forestillet mig, at jeg kunne være sådan et sted.”

Sådan siger Allan Al-Bayati om sit nuværende job på bostedet Kilebo i Tilst, når han tænker tilbage på sin tid som ledig, nyuddannet pædagogisk assistent. Han har nu arbejdet som nattevagt siden november, men havde det ikke været for FOA JobMatch, ville han ikke have skænket jobmuligheden en tanke. 

Læs også: Fyret på dagpenge: Jeg havde ikke råd til mad

FOA JobMatch er et tilbud, som formidler job mellem FOAs medlemmer og arbejdsgiver. Det var herigennem, at Allan Al-Bayatis kompetencer og jobønsker blev matchet med sin arbejdsgiver, som førte til det uventede job.

”Det er et rigtig dejligt sted at arbejde. I starten måtte jeg ændre på min døgnrytme, fordi jeg skulle arbejde om natten. Den første måned var hård, men opgaverne er gode, ” siger han. 

Mere ansvar til a-kasserne 

Under sin jobsøgning var Allan Al-Bayati glad for at kunne få hjælp hos FOA ud over  jobcentret.

”Jeg havde svært ved at sætte mig ind i a-kassereglerne selv, så jeg fik hjælp i FOA til, hvordan man søger job, og hvornår det er godkendt, og hvordan man får et job. Så var jeg sikker på, at jeg vidste, hvad jeg lavede og kunne gøre det derhjemme” siger Allan, der ikke havde prøvet at melde sig ledig før.

De næste fire år vil FOA JobMatch kunne hjælpe endnu flere medlemmer ligesom Allan Al-Bayati. Som en del af en politisk aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen har FOAs a-kasse fået ansvaret for ledige medlemmer de første tre måneder, de er ledige. I den periode er medlemmerne fritaget de obligatoriske samtaler på jobcentret og skal kun møde op hos a-kassen. Det gælder ikke medlemmer, der er bosat i frikommuner eller er under 25 år og omfattet af uddannelsespålægget.

FOA vil sænke ledigheden 

Ordningen omfatter ni udvalgte a-kasser, der alle skal bevise, om de kan sætte medlemmerne hurtigere i job end jobcentrene. Forbundsformand i FOA Mona Striib glæder sig over, at FOA blev en del af forsøgsordningen med kontaktforløbet for de ledige i de første tre måneder.

”Jeg tror virkelig, at vi kan gøre en forskel og først og fremmest undgå, at de ledige skal løbe spidsrod mellem Jobcenter og a-kasse. Forhåbentlig får vi vendt flere ledige i ledighedskøen meget hurtigere, så vi undgår, at FOAs medlemmer bliver langtidsledige,” siger Mona Striib.

Selvom hun gerne havde set FOA med ansvar for de første seks måneder i ledighedsperioden, tror Mona Striib på, at FOA kan sænke ledigheden blandt medlemmerne.

”Vi kan noget særligt med FOA JobMatch. Vi kender arbejdspladserne, vi kender jobindholdet og krav til kompetencer. Vi har et omfattende netværk med tillidsvalgte på arbejdspladserne som kender til jobåbninger, endda før de opstår, ” siger hun.

Frikommuner undtaget

Bor du i en af disse kommuner, skal du fortsat også til samtaler i jobcentret i de første 3 måneder, du er ledig:

Aalborg, Allerød, Ballerup, Brønderslev, Fredensborg, Frederikshavn, Gribskov, Hjørring, Jammerbugt, Læsø, Mariagerfjord, Morsø, Thisted, Rebild og Vesthimmerland.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev