Annonce

Portrætbillede af Torben Hollmann

Debat 

Klumme Vi skal løse problemer på ældreområdet sammen


FOA skal sammen med andre aktører finde frem til løsninger på udfordringerne på ældreområdet.

Annonce

I alt for mange år har skiftende regeringer ladet stå til, så vi nu står med massive udfordringer med at skaffe nok personale i ældreplejen, skriver sektorformand Torben Hollmann. Malte Kristiansen

Af Torben Hollmann
Sektorformand

Annonce

FOA har sammen med sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke foreslået, at vi i fællesskab skal finde løsninger på udfordringerne på ældreområdet. Det er helt nødvendigt, at de centrale aktører står sammen om at finde nye veje, hvis vi skal sikre fremtidens ældre et værdigt liv.

Sandheden er, at det bliver meget svært. I alt for mange år har skiftende regeringer ladet stå til, så vi nu står med massive udfordringer med at skaffe nok personale i ældreplejen. Behovet bliver endnu større, hvis flere sundhedsopgaver skal løses i kommunerne.

Læs også: Opråb fra sosu: Vi er mere end varme hænder

Jeg tror på, at vi kan nå frem til anbefalinger, som politikerne både på Christiansborg, i regionerne og i kommunerne bliver nødt til at lytte til og arbejde for bliver til virkelighed.

Vi bliver også nødt til at tage nogle svære debatter. Vi skal sammen lave en forventningsafstemning med fremtidens ældre: Hvilken hjælp kan man forvente, og hvor kan man forvente den henne? Bliver konsekvensen af, at vi har ventet for længe, at vi bliver nødt til at sænke barren for, hvad der er en værdig alderdom? Og hvordan får vi sikret medarbejderne større indflydelse på eget arbejde og tættere dialog med borgerne om udmøntning af hjælpen i hverdagen?

Spørgsmålene er mange. Forhåbentlig kan vi sammen give svar og retning.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev