Annonce

VIDEO: Se 90-årige Aase overraske sosu-hjælper med særlig hilsen


Social- og sundhedshjælper Anhar Shallal Al-Farhan er kåret til et af Danmarks 100 største velfærdstalenter. 'Det er din egen fortjeneste,' lyder det fra plejehjemsbeboer.

Annonce

I videoen kan du se, hvordan social- og sundhedshjælper Anhar Shallal Al-Farhan reagerer på rosende ord fra beboer og kolleger. Rasmus Handberg Baunegaard Nielsen

Af Rasmus Handberg
Journalist

Annonce

Hvis social- og sundhedshjælper Anhar Shallal Al-Farhan synger ekstra højt for beboerne på Altiden Christians Have Plejecenter i Solrød Strand, er det med god grund.

Hun er nemlig kåret til et af landets 100 største velfærdstalenter. En udnævnelse, som PenSam og FOA Ungdom står bag.

Anhars nye titel fik kolleger og beboeren Aase Hansen på 90 år til at lave en videooptagelse, hvor de taler om Anhar.

"Jeg har ikke andet end godt at sige om Anhar. Hun kommer syngende ind hver morgen," lyder det fra Aase Hansen.

"Og så er hun fagligt dygtig, og hun har styr på sine ting. Hun er god til at opsøge tingene og finde en løsning, og så står hun fast," tilføjer kollega og tillidsrepræsentant Christina Jensen.

Læs også: DM i sosu: Vinderne jublede af begejstring

Fortjent hyldest

Det er tredje år i træk, at PenSam og FOA Ungdom udnævner 100 velfærdstalenter. Fælles for talenterne er, at de er under 36 år og ansat i ældreplejen, dagtilbud, psykiatrien eller på et af FOAs andre fagområder. 

Læs også: Nødlov: Sosu-elever kan afslutte uddannelse med online-eksamen

"De unge mennesker fortjener i den grad at blive hyldet. Ofte er FOAs faggrupper overset i offentlig sammenhæng, selvom de er nogle af dem, der arbejder hårdest og tjener mindst. Med kåringen vil vi synliggøre deres uundværlige rolle i samfundet. Forhåbentlig er det også med til, at flere vælger at uddanne sig inden for FOAs fag i fremtiden," siger administrerende direktør i PenSam Torsten Fels.

Du kan se alle 100 nykårede velfærdstalenter på www.PenSam.dk/talent. På hjemmesiden kan du også se videohyldester fra blandt andre sundhedsminister Magnus Heunicke, social- og indenrigsminister Astrid Krag og FOAs forbundsformand Mona Striib.

Læs også: Ung sosu: Vi har et fælles ansvar for at tale vores fag op

"Jeg er meget glad"

Tilbage på Altiden Christians Have Plejecenter ser Anhar videohilsenen sammen med Aase Hansen og plejehjemsleder Katherine Ratgen.

"Ej, tak til jer to. Jeg er meget glad. Jeg er også meget glad for mine kolleger og for mine beboere. Tak. Tak, Aase," siger Anhar, da optagelsen er slut.

"Det er din egen fortjeneste," svarer Aase Hansen.

I videoen øverst kan du se, hvordan Anhar reagerede, da hun så videohilsenen med de rosende ord.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev