Annonce

En mand, iført sort vest og briller, står og kigger ind mod kameraet

Debat 

Klumme: Ja tak til en ny retning


Det er dejligt, at der med den nye regering tegner sig en ny retning for Danmark, en retning mod mere lighed og solidaritet.

Annonce

Ord forpligtiger, også selvom de ‘bare’ står i et fælles forståelsespapir, skriver sektorformand Reiner Burgwald. Jørgen True

Af Reiner Burgwald
Sektorformand

Annonce

Partierne bag den nye regering har tilkendegivet, at de vil et andet sted hen med vores samfund, end der vi er nu. Det hilser jeg velkommen. I det hele taget er det spændende med en regering, hvor forskellige partier har krydset klinger og fundet en ny retning.

Læs også: "Hvis jeg var velfærdsminister, ville jeg bekæmpe social ulighed"

Det er dejligt, at det ikke kun er regnemaskinerne i Finansministeriet, som udstikker retningen, og det er dejligt med udsigten til en klimaplan, som vil bringe Danmark helt frem i spidsen for en bedre verden med konkrete klimamål.

De borgerlige partier buldrer løs med udsagn om løftebrud og påstande om, at “det bliver dyrt” uden at definere for hvem. Jeg tror, det er ved at gå op for de fleste, at det bliver meget dyrere, hvis vi lader problemerne ligge til de næste generationer.

Skiftende regeringer har de seneste mange år forsøgt at afmontere den folkelige sammenhængskraft og lighed – en sammenhængskraft, som den skandinaviske model har været katalysator for, og som på mange måder har skabt et meget mindre ulige samfund end i resten af verden.

Læs også: Se, hvordan corona-koncert skaber livsglæde på plejehjem i en svær tid

“Uligheden skal reduceres og må i hvert fald ikke vokse”, blev der sagt ved fremlæggelsen af det fælles forståelsespapir. Meget flottere kan en ny politisk retning for vores land vel ikke beskrives, og det bliver spændende at se, om retningen kan blive til en konkret kurs imod et solidarisk og mere lige samfund. Ord forpligtiger, også selvom de ‘bare’ står i et fælles forståelsespapir.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev