Annonce

Mona Striib - portrætfoto med grønne blade i baggrunden

Debat 

Klumme: Grund til at smile


Stort set alle områder, som FOA har arbejdet for skulle forandres, er med i den politiske aftale for den nye regering.

Annonce

Jeg er glad for, at vi får en styrket social kontrakt, hvor den økonomiske politik styrker arbejdet med at mindske ulighed, skriver formand Mona Striib. Per Strange

Af Mona Striib
Formand

Annonce

En god politisk aftale er grundlaget for den nye regering med Mette Frederiksen som statsminister. Det er et rigtig godt fundament at starte op på efter sommerferien. Stort set alle områder, som FOA har arbejdet for skulle forandres, er med i den politiske aftale.

Er der hold i billetterne? Ja, det tror jeg, men der skal stadig på de konkrete politiske forslag være et flertal i folketingssalen, så der bliver uden tvivl stadig mange svære forhandlinger fremover. På de vigtige velfærdsområder kommer der sikkerhed for, at økonomien kan følge med de demografiske udfordringer med flere ældre og flere børn, og hertil kommer en langsigtet genopretning.

Læs også: FOAs medlemmer er ikke i tvivl: Lønforhøjelse i kroner. Ikke i procenter

Et tiltrængt løft af psykiatrien kom også med. Og så er der minimumsnormeringer i daginstitutionerne og et fokus på mere pædagogisk uddannet personale, herunder også en satsning på dagplejen. Det hjælper godt på vej til vores dagsorden om at få uddannet og ansat flere pædagogiske assistenter.

Jeg er glad for, at vi får en styrket social kontrakt, hvor den økonomiske politik styrker arbejdet med at mindske ulighed. En styrket social kontrakt, hvor alle bidrager med retfærdig skat. Det må betyde effektivt stop for skattesnyd og skattely.

Jeg ser også frem til et øget fokus på arbejdsmiljø, forebyggelse og nedsættelse af sygefravær samt bedre mulighed for at komme på fuldtid og forbedret mulighed for integration via IGU-aftalen. Der blev ikke plads til differentieret folkepensionsalder i aftalen, men det er stadig en vigtig dagsorden at få sikret værdig tilbagetrækning. Det vil vi fortsat kæmpe for.

Læs også: FOA og KL inden ny finanslov: Ældreplejen skal have et markant løft

Vi går et efterår i møde, hvor der uden tvivl skal opstartes trepartsaftaler på mange vigtige områder. FOA er klar til at tale medlemmernes sag og vil bidrage konstruktivt med klare forslag.

Velkommen til arbejdet og samarbejdet med en ny regering.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev