Annonce

Nye velfærdstalenter kåret: Her gør vi en forskel


100 unge talenter inden for velfærdsfag blev i dag hyldet på Christiansborg med rosende ord fra blandt andre innovationsminister Sophie Løhde.

Annonce

Pædagogisk assistent Steffen Goldschmidt (t.h.) er én af de 100 velfærdstalenter, der torsdag blev hyldet på Christiansborg. Jørgen True

Af Rikke Jung Rasmussen
Journalist

Annonce

Rettet 26.04.2019
29-årige Steffen Goldschmidt tøver ikke et øjeblik, da han bliver spurgt, hvornår han i sit job oplever at gøre en forskel.

Han er pædagogisk assistent på et bosted i Hillerød og arbejder tæt sammen med borgerne for at gøre dem mere selvhjulpne.

“Blandt andet havde jeg en borger, som tidligere ikke kunne handle ind selv. Efter et længere forløb, hvor vi havde trænet intensivt, gik han en dag selv til købmanden og købte et ugeblad og en cola. Han var så stolt, at han fortalte det til alle på vej hjem. Det er en kæmpe sejr for både ham og mig,” fortæller Steffen Goldschmidt.

Læs også: 100 velfærdstalenter hyldes på Christiansborg

Hverdagens eksperter

Sammen med 99 andre pædagogiske assistenter, pædagogmedhjælpere, dagplejere, social- og sundhedsmedarbejdere, portører og serviceassistenter er han kåret til at være blandt velfærdstalenterne 2019. Talenterne har alle udmærket sig inden for deres fag og gør en særlig forskel for andre mennesker. Derudover er de alle under 35 år.

Mere end 350 personer var indstillet af kollegaer, borgere eller ledere til titlen som velfærdstalent, og bag udvælgelsen af de 100 talenter står pensionsselskabet PenSam samt FOA Ungdom.

“Velfærdstalenterne fungerer blandt andet som talerør for virkelighedens verden. De er hverdagens eksperter, og politikerne bør spidse ører, når de taler. Det kommende folketingsvalg bør handle om velfærdstalenterne og deres arbejdsområde,” mener FOA Ungdoms talsperson Lotte Berthelsen.

 Minister: Min dybeste respekt

I en videohilsen fra USA ønskede PenSams administrerende direktør Torsten Fels tillykke med kåringen, mens innovationsminister Sophie Løhde havde fundet vej til fællessalen på Christiansborg.
 

“Jeg tror – nej, jeg ved, at jeg taler for på hele Folketingets vegne, når jeg siger, at vi har den dybeste respekt for jeres faglighed og den indsats, I gør hver dag. Derfor er det også en særlig fornøjelse at hylde jer her i dag,” lød det fra ministeren.

Det er andet år i træk, at Danmarks største velfærdstalenter fejres, og kåringen er blandt andet oprettet som modvægt til Berlingskes årlige kåring af 100 erhvervstalenter. En sund modvægt, mener FOAs forbundsformand Mona Striib.

“Der er ikke nogen, der kan sige noget mere klogt end jer velfærdstalenter. Derfor kan I godt ranke ryggen og tale til verden,” sagde en tydeligt berørt forbundsformand.

 Sådan gør vi en forskel

Camilla Kampmann, 29 år, social- og sundhedsassistent i Næstved:

“En aften kom jeg ud til en borger, som var i slutningen af et hårdt sygdomsforløb. Borgeren – en ældre kvinde – turde ikke lægge sig til at sove og havde mange tanker om, hvordan hun skulle tage den svære snak om døden med sine pårørende. Jeg havde et stramt program den aften og kun syv minutter hos borgeren. Men jeg valgte at sætte mig ned, tog borgeren i hånden og hjalp hende med at finde ud af, hvordan hun skulle håndtere snakken med de pårørende. Derefter fik hun tydeligvis ro i sindet og lagde sig til at sove.” Jørgen True

Christoffer Vesterby Jensen, 24 år, serviceassistent ved Randers Regionshospital:

"Jeg holder meget af at snakke med patienterne og høre deres historie. At give dem et smil på læben i en ellers svær situation er vigtigt for mig i min hverdag med mange patientrelaterede opgaver - det kan være patienter med med hjertestop eller traumer." Jørgen True
Emma Kathrine Spaabæk, 24 år, social- og sundhedsassistent ved hjemmeplejen i Holstebro Kommune:
“Jeg har valgt mit fag, fordi jeg kan fordybe mig i et menneskes sygdomsforløb og finde frem til, hvordan jeg bedst muligt kan hjælpe og give personen en god hverdag på trods af sygdom.” Jørgen True
Bolette Ibsen, 26 år, social- og sundhedshjælper ved Kildebo Plejecenter i Guldborgsund Kommune:
“Jeg har valgt dette fag for at hjælpe andre. Når jeg kan give borgerne en god dag og kan se, at de har det godt, så ved jeg, at jeg gør en forskel.” Jørgen True
Rettet: Vi havde ved en fejl skrevet Camilla Kofoed i én af billedteksterne. Hun hedder Camilla Kampmann. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev